• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sporazum o saradnji javnih i privatnih fakulteta

Rektori dva javna i šest privatnih univerziteta u Republici Srpskoj, u sastavu Rektorske konferencije RS, potpisali su danas u Banjaluci sporazum o međusobnoj saradnji.

 Sporazum o saradnji javnih i privatnih fakulteta Izvor: MONDO

Predsjedavajući Rektorske konferencije RS i rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Mitar Novaković rekao je Srni da je ovim sporazumom predviđena saradnja u razmjeni kadra, u zajedničkim projektima i nastupima van Srpske.

"Vrijeme je da otvorimo saradnju među univerzitetima da bi se kvalitet rada u visokom obrazovanju u RS iznivelisao i na neki način bio mjerljiv i vidljiv i kako bi nestali animoziteti prema kadrovima i studentima sa pojedinih univerziteta", rekao je Novaković.

On je naglasio da će međusobnom saradnjom univerziteti stimulisati jedni druge da rade bolje i kvalitetnije.

Rektor Univerziteta "Sinergija" iz Bijeljine Milovan Stanišić rekao je da je saradnja među univerzitetima neophodna prvenstveno zbog kvaliteta visokog obrazovanja u RS i akreditacije koja slijedi za visokoškolske ustanove u RS.

"Možemo da sarađujemo na više načina, prvenstvno kada je u pitanju analiza opravdanosti postojanja određenih studijskih programa i upisnih kvota jer za sada nemamo dovoljno informacija koji su nam studijski programi potrebni i koliko studenata treba da bude upisano na ove studijske programe", rekao je Stanišić.

On je naglasio da je istraživački potencijal svih univerziteta u RS veoma mali zbog čega je neophodno stvoriti podmladak koji će raditi bolje nego sadašnje generacije univerzitetskog nastavnog osoblja i menadžmenta.

Na današnjoj, drugoj sjednici Rektorske konferencije RS, razgovarano je i o Statutu i programu rada Rektorske konferencije RS.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE