• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Josipović: Dodik ispunio obećanja u vezi s povratnicima

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik ispunio je sve što je obećao u vezi sa povratkom Hrvata u RS, rekao je predsjednik Hrvatske Ivo Josipović.

 Josipović: Dodik ispunio obećanja u vezi s povratnicima Izvor: MONDO

"Zajedno smo posjetili grobove žrtava sva tri naroda iz proteklog rata u BiH. Sve što je obećao u vezi sa Hrvatima iz RS je ispunio. Ali, očekujem od njega, kao i od svih političara, da poštuje međunarodno pravo", rekao je Josipović i dodao da je optimista kada je riječ o saradnji s Dodikom.

On je u intervjuu za austrijski dnevni list "Prese" istakao da je sada nakon izbora pravi trenutak da razgovori o reformama u BiH budu nastavljeni.

"Tokom predizborne kampanje retorika je radikalizovana, ali sada je, nakon izbora, pravi trenutak da se nastave razgovori o reformama da bi BiH postala funkcionalna država koja je sposobna da postane članica EU", rekao je Josipović.

Odgovarajući na pitanje u vezi sa kritikama koje su u Hrvatskoj uslijedile nakon njegove izjave u Sarajevu da je i Hrvatska odgovorna za patnje ljudi tokom rata u BiH, Josipović je rekao da su sva istraživanja javnog mnjenja, koja su uslijedila nakon toga, pokazala da 80 odsto građana podržava ovaj stav.

On je naglasio da je, očigledno, "bilo aspekata hrvatske politike u BiH koji nisu bili primjereni".

U vezi sa međusobnim tužbama za genocid Hrvatske i Srbije, Josipović je ponovio raniji stav da su tužbe nepotrebne, ako se problemi mogu riješiti na drugačiji način - prenose "Nezavisne novine" u sutrašnjem broju.

"Lista otvorenih pitanja još je duga. Razgraničenje, izbjeglice i nestali. Naša generacija političara ove probleme mora riješiti i ne smije ih ostaviti narednoj. Već smo uradili mnogo. Odnosi sa predsjednikom Tadićem su veoma dobri", rekao je Josipović.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE