• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH predstavlja ambasadorka optužena za pronevjeru

Ambasador BiH u Holandiji Miranda Sidran-Kamišalić,koja je optužena za pronevjeru 100.000 evra, predstavljaće BiH na raspravi u Haškom tribunalu.

 BiH predstavlja ambasadorka optužena za pronevjeru Izvor: MONDO

Ona će predstavljati BiH na sutrašnjoj raspravi u Haškom tribunalu povodom zahtjeva odbrane nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića da BiH dostavi dokumente koji su ključni za njegovu odbranu.

"Pres" navodi da Ministrastvo inostranih poslova BiH nema namjeru da Sidranovu procesuira zbog pronevjere novca za plate i druge troškove Ambasade, te da joj je pomoćnik ministra Haris Lukovac dozvolio da nastavi da obavlja poslove kao da se ništa nije dogodilo.

Zamjenik ministra spoljnih poslova BiH Ana Trišić-Babić je nedavno izjavila da je iznenađena odlukom Lukovca koji je ambasadorki vratio pasoš i dozvolio joj da se vrati u Hag, pretpostavljajući da je to uradio u dogovoru sa ministrom.

Sarajevo već mjesecima minira Karadžićev zahtjev da mu dostavi dokumente važne za odbranu. Niko iz BiH nije se pojavio na prethodnoj raspravi, pa je postojala mogućnost da se u priču uključi i Savjet bezbjednosti UN i naredi vlastima BiH da dostave tražene papire.

Karadžić traži od Haškog tribunala da mu vlasti BiH dostave dokumente koji dokazuju da je Armija BiH 1995. godine naoružavana iz inostranstva, uprkos embargu UN.

Odbrana traži da joj vlasti BiH dostave sve izveštaje o "sastancima predstavnika BiH sa zastupncima vlada SAD ili Turske".

Sličan zahtjev Karadžićeva odbrana uputila je još vlastima šest zemalja, što je ispoštovala samo Hrvatska. Vlasti ostalih zemalja tvrdile su da traženi dokumenti nisu relevantni.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE