• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Propada most na Žepi?

Most na Žepi bi mogao da se surva u rijeku, jer nadležni organi ne mogu da osmisle kako da utroše 50.000 KM za njegovu rekonstrukciju, piše "Pres".

 Propada most na Žepi? Izvor: MONDO

Šef Odeljenja za prostorno uređenje u opštini Rogatica Zoran Čarkić tvrdi da postoji volja da se most očuva od propasti, ali da se već godinu dana čeka da Zavod za zaštitu kulturno istorijskog nasljeđa Republike Srpske konačno završi prijedlog i predračun njegove rekonstrukcije.

On je istakao da je Zavod kamen spoticanja za početak rekonstrukcije i da ne pokazuje ni minimum volje da konačno spasi ovaj spomenik kulture od potpune propasti.

 Direktor Republičkog zavoda za zaštitu kulturno istorijskog naslijeđa Goran Milojević je rekao da su iz zavoda predložili da se uradi projektna dokumentacija, a je na opštini da raspiše tendere za nabavke i izvođenje radova.

Prema njegovim riječima, u Zavodu postoji inicijativa i želja da se most očuva, ali da bi počeli sa popravkama potrebno je i da se odredi neko vrijeme za rad da se taj projekat uklopi u planove Zavoda.
 Predsjednik Mjesne zajednice naselja Žepa Mustafa Omanović kaže da je most popucao od sredine prema stijeni na desnoj obali za koju je pričvršćen i da se plaši da će uskoro da se surva u rijeku. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE