• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučki radikali "sele" u DNS

Dvadeset dva člana Srpske radikalne stranke Republike Srpske RS napustili su radikale i pristupili Demokratskom narodnom savezu.

 Banjalučki radikali "sele" u DNS Izvor: MONDO

Novo Grujić, dosadašnji predsjednik banjalučkog Gradskog odbora /GO/ SRS RS, danas je novinarima u Banjaluci rekao da je sinoćnjoj sjednici ovog tijela prisustvovalo 26 članova stranke, od kojih su 22, uključujući i njega, napustila stranku zbog lošeg rezultata na opštim izborima u BiH.

Grujić je rekao da je predsjednika SRS RS Milanka Mihajlicu ranije pozvao da prisustvuje sjednici, ali da se on nije odazvao.

On je ocijenio da je Mihajlica više vodio kampanju SDS-u i PDP-u, navodeći da je banjalučki GO bio zapostavljen i da nije dobio ni marku za vođenje kampanje za opšte izbore u BiH.

Grujić je dodao da je rezultat takve kampanje 2 000 glasova u Banjaluci, od čega je on dobio 1000 glasova.

Na pitanje novinara da li je tražio neku od funkcija u DNS-u ili mogućoj koaliciji, Grujić je to negirao navodeći da je traženo "samo da se članovi ravnomjerno rasporede po mjesnim i gradskim odborima".

Lider SRS Milanko Mihajlica izjavio je Srni da su ovi članovi napustili stranku radi ličnih razloga, a ne zbog loših izbornih rezultata.

Potpredsjednik DNS-a Nedeljko Čubrilović, koji je i predsjednik GO te stranke u Banjaluci, rekao je da mu je drago što su skoro svi članovi GO SRS RS pristupili DNS-u.

Prema njegovim riječima, za pristup DNS-u javili su se i neki drugi opštinski odbori SRS RS, prije svega Sokolac i Bratunac.

Čubrilović je ocijenio da mnogi pristupaju DNS-u jer stranka ima moto - RS iznad svega, te zbog toga što se partija zalaže za poštivanje Dejtonskog sporazuma i jer se protivi prenošenju nadležnosti.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE