• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi snijeg ove sedmice, a stiže i sibirska zima!

Meteorolozi predviđaju da RS ove godine očekuje sibirska zima, a hladnije vrijeme počinje već ove sedmice, kada nas očekuje i prvi snijeg.

 Prvi snijeg ove sedmice, a stiže i sibirska zima! Izvor: MONDO

Dežurni meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Dejan Supić rekao je da će ove sedmice biti pretežno oblačno i dosta hladno vrijeme za ovo doba godine, praćeno kišom i grmljavinom, a sutra se u planinskim predjelima očekuje i prvi snijeg.

Dodao je da će se jutarnje temperature ove sedmice kretati od minus dva do tri, a maksimalne dnevne od devet do 16 stepeni Celzijusa.

"U većini krajeva u RS danas će biti oblačno vrijeme sa kišom, dok su na istoku mogući kratkotrajni sunčani periodi. Obilnije padavine sutra bi mogle da zahvate cijelu Srpsku, a kiša će na jugu Hercegovine i sjeveroistočnim krajevima biti praćena grmljavinom, dok će u višim planinskim predjelima u popodnevnim časovima prerasti u susnježicu i snijeg", istakao je Supić za "Glas Srpske".

Prema njegovim riječima, prestanak padavina očekuje se u srijedu, a u noći između srijede i četvrtka doći će ponovo do padavina.

"U četvrtak ujutro biće oblačno vrijeme sa kišom, koja će opet na planinama tokom dana preći u susnježicu i snijeg, a snježna granica će se taj dan spustiti od 300 do 500 metara nadmorske visine", kazao je Supić i dodao da se u četvrtak u višim predjelima Srpske očekuje i formiranje snježnog pokrivača.

Dodao je da je prestanak padavina i blago razvedravanje moguće očekivati u četvrtak u kasnim popodnevnim časovima, dok će jutra u petak, subotu i nedjelju biti dosta hladna, sa jakim mrazevima po visoravnima.

"Jutarnje temperature za vikend kretaće se od minus osam do minus deset stepeni Celzijusa, a tokom dana očekuje se sunčano vrijeme, uz malu do umjerenu oblačnost i nešto toplije vrijeme", kazao je Supić.

Kada je u pitanju dugoročna prognoza, sudeći po prognozama meteorologa, pred nama je duga i hladna zima, do minus 30 stepeni Celzijusa.

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, u idućih nekoliko dana, do najduže mjesec, temperature će biti ispod godišnjeg prosjeka.

Meteorolozi u regionu prognoziraju da Balkansko poluostrvo čeka neuobičajeno hladna, zima sa ekstremno niskim temperaturama i do 30 stepeni ispod nule.
Meteorolozi ukazuju da su sjeveroistok Evrope i veći dio Sibira u julu bili pod uticajem veoma toplog vazduha, zbog čega će zima na Balkanu ove godine biti posebno jaka.

U pojedinim dijelovima Evrope mogu se očekivati i temperature do minus 40 stepeni.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE