• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Neimarstvo" pod blokadom

Radnici "Neimarstva", njih šezdesetak, blokirali su sve ulaze u iznajmljene prostorije Upravne zgrade ovog građevinskog preduzeća u Trebinju.

 "Neimarstvo" pod blokadom Izvor: MONDO

Zaposleni u ovom preduzeću traže isplatu više zaostalih plata i izražavaju nezadovoljstvo što im se niko od nadležnih nije obratio, iako to traže danima.

Radnici su najavili još rigoroznije mjere ako ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi, ističući da je ovo samo opomena.

U iznajmljenim prostorijama, između ostalih, smješteni su i "Herceg televizija", privatni fakultet, prodavnica građevinskog materijala.

Radnicima su se pridružili i vlasnici stanova nezavršene zgrade u "Agrokopu", u centru grada, na kojoj su prije dvije godine stali radovi, iako je sedamdesetak stanova unaprijed prodato.

Nezadovoljni radnici "Neimarstva" i prošle sedmice okupili su se ispred upravne zgrade preduzeća, tražeći stečaj, kao jedino rešenje za nagomilane probleme i razgovor sa rukovodstvom firme.

Posljednja isplaćena plata za oko 150 građevinara je iz avgusta 2008. godine, a prije pola godine podijeljena je još jedna plata, ali ne svim radnicima. Iako je zaposlenima bilo obećano da će ići u Libiju, jer su ugovoreni obimni poslovi, to se još nije desilo.

Radnici tvrde da su im oduzete i mašine koje su bile pod hipotekom, a od nedavno su ostali i bez separacije za mljevenje kamena koju je, da bi namirilo dugovanja, uzelo jedno privatno preduzeće iz Trebinja, pa ne postoji mogućnost da se u skorije vrijeme vrate na posao.

Radnici "Neimarstva" do sada su više puta protestovali ispred Upravne zgrade tražeći svoja prava i isplatu zaostalih zarada, ali nikada nije udovoljeno njihovim zahtjevima.

U opštini je u toku razgovor između predstavnika "Neimarstva" sa načelnikom opštine Trebinje Dobroslavom Ćukom.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE