• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bramerc: Mladić prioritet

Serž Bramerc izjavio je da međunarodna zajednica i zemlje regije moraju više uraditi na hapšenju Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

 Bramerc: Mladić prioritet  Izvor: MONDO

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je tokom sastanka sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Harisom Silajdžićem i članom Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojšom Radmanovićem da međunarodna zajednica i zemlje regije moraju više uraditi na hapšenju Ratka Mladića i Gorana Hadžića.

Bramerc je istakao da je njihovo hapšenje prioritet Tribunala, te da postoje kanali saradnje kojima se nastoji ubrzati njihovo hapšenje, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

On je informisao članove Predsjedništva BiH o saradnji Tribunala sa pravosudnim institucijama BiH, nastavku saradnje sa oficirima za vezu, te toku suđenja prvom predsjedniku RS Radovanu Karadžiću.

Bramerc je istakao da će i nakon zatvaranja Tribunala postojati mehanizmi koji će naslijediti Tribunal.

On se zahvalio za podršku članova Predsjedništva BiH u radu Tribunala i izrazio uvjerenje da će se saradnja nastaviti do okončanja rada tog suda.

Razlog Bramercove posjete BiH je priprema redovnog polugodišnjeg izvještaja Savjeta bezbjednosti UN o saradnji Tribunala sa zemljama regije.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE