• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Razdvojen postupak Jovanu Jošilu

Sudsko vijeće banjalučkog Okružnog suda razdvojilo je postupak protiv Jovana Jošila (27) koji je optužen za ubistvo Nedeljka Ćuluma (19).

 Razdvojen postupak Jovanu Jošilu Izvor: MONDO

Jošilu će biti odvojeno suđeno u odnosu na Slavišu Ćuluma (26), Dejana Čajića (24) i Dejana Kostića (20). Ćulum, Čajića i Kostića opštužnica tereti da su tokom obračuna pokušali ubiti Jošila, ranivši ga u obje noge.

Odluka Sudskog vijeća o razdvajanju postupka, koji je do sada bio obilježen nizom incidenata, uslijedila je nakon nalaza i mišljenja psihijatra Nere Zivlak-Radulović koja je pojasnila da je Slaviša Ćulum "procesno bitno smanjeno sposoban da prati suđenje" ako je u istoj sudnici sa Jošilom, koji se tereti za ubistvo njegovog brata Nedeljka, pišu sutrašnje "Nezavisne novine".

Slaviša Ćulum je na ranijem ročištu iščupao mikrofon u sudnici i razbio glavu Jošilu.

U obrazloženju odluke o razdvajanju postupka, predsjednica Sudskog vijeća Vesna Stanković-Ćosović navela je da je optuženi Ćulum tokom sudskog postupka u više navrata tražio razdvajanje postupka, i to zbog toga što je u istoj sudnici i Jošilo.

"Optuženi Ćulum je u fazi žalovanja i Sud donosi rješenje da postupak protiv optuženog Jovana Jošila bude razdvojen, pa će u narednom periodu biti imenovano novo sudsko vijeće koje će mu suditi", pojasnila je ona.

Prema navodima iz optužnice banjalučkog Okružnog tužilaštva, 24. aprila oko 20.40 u Subotičkoj ulici Ćulum, Čajić, Kostić i ubijeni Nedeljko Ćulum napravili su "sačekušu" za Jošila i to na neosvijetljenom dijelu puta koji vodi prema banjalučkom prigradskom naselju Šargovac/Srpski Milanovac.

Ćulum i Kostić su optužnicom označeni kao osobe koje su u obračunu pucale automatskom puškom, odnosno pištoljem "CZ" kalibra devet milimetara, dok su Čajić i ubijeni Nedeljko Ćulum bili "samo" vozači.

U optužnici, međutim, nije jasno navedeno ko je u obračunu prvi ispalio metak.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE