• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitrović tuži DNS, osniva novu stranku?!

Hadži Jovan Mitrović podnijeće tužbu protiv Demokratskog narodnog saveza zato što je, kako tvrdi, nelegalno izbačen iz partije.

 Mitrović tuži DNS, osniva novu stranku?! Izvor: MONDO

Mitrović, koji je u DNS obavljao dužnost potpredsjednika, najavljuje da će na sudu dokazati da ga iz partije nije moglo isključiti predsjedništvo već Glavni odbor te stranke.

Bivši predsjednik Opštinskog odbora DNS Zvornik smatra da ga je vrh stranke isključio po "skraćenom postupku" samo da bi dokazao da je za punu saradnju sa SNSD-om na svim nivoima, prenosi "Press RS".

"Prema partijskom statutu, oni su na sjednici Predsjedništva mogli samo da me smijene sa mjesta potpredsjenika, a tek poslije toga Glavni odbor eventualno donese odluku o mom isključenju iz partije. Potpuno sam uvjeren da će sud potvrditi moje tvrdnje, iako mi nije ni na kraj pameti da se vraćam u stranku i dalje radim sa tim ljudima", kaže Mitrović.

Predsjedništvo Demokratskog narodnog saveza odlučilo je da isključi potpredsednika stranke Hadži Jovana Mitrovića zbog nepoštovanja odluka organa partije. Inače, Hadži Jovan Mitrović je nekoliko dana uoči opštih izbora u BiH kao predsjednik OO DNS u Zvorniku glasače pozvao da ne glasaju za kandidate SNSD, mada je GO stranke već odlučio da će imati zajedničke kandidate sa SNSD i SP.

Bliski saradnici Hadži Jovana Mitrovića tvrde da on nipošto neće dići ruke od politike i da će najvjerovatnije osnovati novu partiju.

"Iako se ovih dana pominjala i mogućnost da se priključi Srpskoj naprednoj stranci, Mitrović će, najvjerovatnije, svoju poitičku budućnost odrediti sam. On se prije svega uzda u veliku podršku i ugled koji uživa u Podrinju", kažu njegovi saradnici i dodaju da Mitrović još uvijek nije spreman da otkriva da li će se priključiti nekoj partiji ili će osnovati novu partiju.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE