• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slavko Mitrović novi premijer RS?

Slavko Mitrović, savjetnik premijera Milorad Dodika, najvjerovatnije će biti izabran za novog predsjednika Vlade RS, saznaje portal "Frontal".

 Slavko Mitrović novi premijer RS? Izvor: MONDO

Portal iz izvora vlasti saznaje da je "najbitniji čovjek SNSD iz sijenke" ponuđen i da je prihvatio premijersku fotelju.

Slavko Mitrović, predratni sekretar opštine Bosanska Gradiška i zaposlenik AIPK-ovog Instituta za ekonomiku i razvoj, spada u najuži krug izvornog SNSD, koji su osim njega činili još Milorad Dodik, pokojni Nenad Baštinac, te Stanislav Čađo.

Mitrović je, navodi "Frontal", glavni ideolog SNSD-a, pisac njenog programa i uopšte, uz Dodika, centralna ličnost u određivanju strateških pravaca u kojima će SNSD nastupati.

"Frontal" piše da je Mitrović čovjek kojem je kriminal stran, odnosno da uopšte nema sluha za nelegalne radnje, te poznavaoci prilika u SNSD smatraju da bi eventualno tu moglo doći do ozbiljnih problema i lomova sa njim na mjestu premijera.

Prema pisanju pojedinih medija, jedno vrijeme je kao kandidat za premijera figurirao i Gavrilo Bobar, privrednik iz Bijeljine, ali je došlo do preokreta i on bi trebalo da bude novi ministar privrede. Kao novi ministar poljoprivrede spominje se Goran Mitrović koji se sada nalazi na dužnosti načelnika opštine Donji Žabar.

Prema banjalučkim izvorima, Milorad Dodik je spreman da funkciju predsjednika Narodne skupštine RS ustupi DNS-u s kojim je u koalicionom odnosu. Za sada se ne barata imenima kandidata. Navodno, SNSD namjerava da sadašnjeg predsjednika Skupštine RS Igora Radojičića kandiduje za novog ministra vanjskih poslova BiH.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE