• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlajki: Svim srcem uz Dodika

Emil Vlajki, koji je dobio najviše glasova za potpredsjednika RS iz reda hrvatskog naroda, izjavio je da će "svim srcem" sarađivati sa novizabranim predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom ako on bude iskreno na pozicijama odbrane srpstva.

 Vlajki: Svim srcem uz Dodika Izvor: MONDO

"Ako bude iskren u suprostavljanju međunarodnoj zajednici, kao i u tome da se ovo područje brani od islamizacije, ja ću s njim iskreno sarađivati i pomoći ću mu svom svojom snagom i inteligencijom", rekao je Vlajki za "Novi reporter".

On je najavio da će aktivno učestvovati u političkom životu RS i da će mu prioriteti biti borba protiv islamizacije, insistiranje na specijalnim i paralelnim vezama sa Hrvatskom i svim drugim zemljama u okruženju, napori za stvaranjem hrvatskog entiteta unutar Federacije BiH, kao i borba protiv demonizacije srpskog naroda.

O mogućoj koaliciji SDP BiH sa SDA, Vlajki je rekao da bi to bila koalicija naizgled različitih partija, a u stvari koje imaju bošnjački predznak.

"Znajući da ih podržava Amerika koja želi unitarizaciuu BiH na račun Srba i Hrvata i provodi vrlo intenzivan proces islamizacije na ovim prostorima, oni maštaju o nečemu za što se nadam da se nikad neće ostvariti", rekao je Vlajki, dodajući da ostvarenje njihovih ciljeva zavisi od ishoda borbe između Sjedinjenih Država koje nameću i podržavaju islamizaciju, i EU kojoj nije stalo da se to desi.

Vlajki je naglasio da će i on i Dodik nastojati da pobijedi evropska tendencija.

On smatra da ulazak BiH i RS u NATO neće spriječiti islamizaciju ovog područja.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE