• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rat pismima: Pejić vs. Kopanja

Poslanik SDP-a za Banjaluku Milutin Pejić reagovao je na na medijsko pismo koje je Željko Kopanja uputio svom prijatelju Miloradu Dodiku.

 Rat pismima: Pejić vs. Kopanja Izvor: MONDO

Depo portal objavljuje i Pejićevo pismo.

"Rado bih ti, poštovani Kopanja, napisao jedno pismo slično ovome koje upućuješ gospodinu Dodiku, sa gotovo identičnom kritičkom notom, jer mi se čini da ste se obojica našli na gotovo identičnoj raskrsnici....Nastaviš li ti uredjivačku politiku medija čiji si vlasnik na temeljima i u pravcima kakva je bila posljednjih godina, ni sebe nećeš moći amnestirati od svih onih devijantnih društvenih pojava koje u svom obraćanju Miloradu Dodiku jasno prepoznaješ i konačno jasno kvalifikuješ.

Bacićeš pokrov smeća preko svih onih pozitivnih procesa koje si pokrenuo svojim medijskim novorođenčetom sredinom devedesetih, nazvavši ga upravo onakvim kakvim životom je trebalo čitavo vrijeme da živi (NEZAVISNIM...).

A svjestan si da nemaš argumenata kojim bi osporio činjenicu da si u medjuvremenu, posljednjih godina naročito znao mučki ubijati nezavisnu misao i kritiku mnogih koji su sa istim pobudama i istim časnim namjerama pokušavali na razne dostupne načine Miloradu Dodiku ukazati upravo na ovo na šta mu ti u ovom svom pismu sada ukazuješ.

Nastavi li Milorad Dodik svoje političko djelovanje na temeljima i u pravcima kakva je bila posljednjih godina, proizvodeći u Republici Srpskoj upravo devijantne pojave protiv kojih se borio na nivou Bosne i Hercegovine, pa i na globalnom planu ( političke osionosti i političkog poltronstva, korumpiranosti i političkog uticaja na pravosuđe, kriminalizacije političkih struktura, progona političkih neistomišljenika i još mnogo toga...) završiće, dobro si to zapazio i u posljednjem trenutku ga upozorio, upravo tako kako si mu rekao.

Rado bih te upitao - misliš li da će te pravilno shvatiti i da će te poslušati? Jesi li ovo pismo napisao u ubjeđenju da ćeš ga ubijediti da je stvarno vrijeme da se ispod nekih stvari podvuče crta i napravi nužni politički zaokret ili si sve ovo napisao da sebi olakšaš dušu?

Jasno ti je zašto te ovo pitam, baš kao što znam da ti je jasno da te niko bolje ne razumije nego ja. Jer, u istoj situaciji sam bio ja i sa istim dobrim namjerama napisao ona pisma Radovanu Karadžiću, koja si objavio u prvim brojevima Nezavisnih novina, u onom vremenu (95.god.) kada je život vrijedio daleko manje nego danas! A Karadžić je danas u Hagu (kako sam mu nažalost i prognozirao), a ja sam danas na prilično sličnoj relaciji sa Miloradom Dodikom (kome ti pronoziraš nešto samo malo ljepše ili to što mu prognoziraš samo ljepše kažeš).

Želim ti da se tvoja plemenita očekivanja ostvare u daleko većem stepenu nego moja .... i da kod koncipiranja buduće uredjivačke politike medija čiji si vlasnik razmisliš i o svom mjestu i ulozi u vremenu koje je tik iza nas i daleko pred nama!" (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE