• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savez logoraša RS najvljuje proteste

Savez logoraša RS smatra da Tužilaštvo i Sud BiH i dalje opstruišu procesuiranje zločina počinjenih nad Srbima u BiH.

 Savez logoraša RS najvljuje proteste Izvor: MONDO

Zbog toga će članovi ovog saveza protestovati pred zgradom Suda i prekinuti svaku dalju saradnju sa ovim institucijama i Haškim tribunalom, kojem definitivno više ne vjeruju.

Savez logoraša RS saopštio je da je posebno nezadovoljan činjenicom da Tužilaštvo BiH još nije procesuiralo Atifa Dudakovića za ratne zločine počinjene nad srpskim narodom, iako je to ranije obećavao bivši zamjenik glavnog tužioca BiH Dejvid Švendimen koji sada kada je otišao iz BiH zna reći da su Srbi u pravu.

Logoraši su ogorčeni i zaprepašćeni činjenicom da je glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc tokom boravka u BiH primio na razgovor samo predstavnike udruženja žrtava rata samo iz reda bošnjačkog naroda.

U saopštenju koje je potpisao predsjednik Saveza logoraša RS Branislav Dukić, srpski logoraši pitaju Bramerca zar se bar iz kurtoazije nije mogao udostojiti da se sastane sa predstavnicima udruženja srpskih žrtava rata kako bi im omogućio da iznesu svoje viđenje ili nezadovoljstvo radom Tužilašta i Suda BiH u vezi sa procesuiranjem ratnih zločina.

"Posebno smo razočarani Bramercovom izjavom da je glavni cilj njegovog dolaska na ove prostore postizanje mira privođenjem posljednje dvojice osumnjičenih Ratka Mladića i Gorana Hadžića, što znači da se pravda može postići samo onda kada se osude svi Srbi, jer će se na taj način postići unaprijed režirani scenario po kome su Srbi zločinci, a Bošnjaci žrtve", zaključuje se u saopštenju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE