• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Prave atmosferu o nečemu što ne postoji

Milorad Dodik je rekao da oni koji su izgubili na izborima pokušavaju da naprave afmosferu o nečemu što nije postojalo.

 Dodik: Prave atmosferu o nečemu što ne postoji Izvor: MONDO

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da oni koji su izgubili na izborima zahtjevima za ponovnim brojanjem nevažećih glasačkih listića za srpskog člana Predsjedništva BiH, pokušavaju da naprave afmosferu o nečemu što nije postojalo.

"Koliko sam obaviješten, postoji značajan broj praznih listića, što znači da jedan broj ljudi nije htio da glasa za srpskog člana Predsjedništva. Ono što sam čuo, a to treba da kaže Izborna komisija, samo je 20 000 nevažećih u tehničkom smislu, zato što ima više od dva imena na listama, a 40 000 listića je praznih“, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je dodao da je tih 20 000 daleko manje nevažećih, nego što je bilo ranije na izborima.

Vujičić ne očekuje promjene ni nakon ponovnog brojanja

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD Istočna Ilidža Miroslav Vujičić ne očekuje nikakvu promjenu rezultata kada je riječ o izboru za srpskog člana Predsjedništva BiH ni nakon današnjeg ponovnog brojanja nevažećih glasačkih listića.

"Smatramo da je pravo svakog birača da glasa ili da ne glasa, tako da se u ovom slučaju ne radi o nevažećim, nego o neobilježenim glasačim listićima", rekao je Vujičić novinarima.

Reagujući na oštre kritike PDP-a da je postojala štamparija glasačkih listića u Laktašima, koja je značajno uticala na rezultate izbora, on je naglasio da ništa slično nije moguće jer se zna gdje su se štamapali listići za opšte izbore u BiH.

Član Izvršnog odbora PDP-a Dragiša Delić rekao je tokom današnjeg ponovnog brojanja nevažećih glasačkih listića za izbor člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske da PDP ne priznaje utvrđene rezultate, jer je sumnjivo da ima 10 do 11 odsto nevažećih listića.

On je naglasio da je na biračkim mjestima u Banjaluci na izbore izašlo više od 95 odsto birača što, prema ocjeni ove stranke, do sada nije zabilježeno.

"Poseban fokus ćemo staviti na to koliko je glasačkih listića zaokruženo drugim olovkama. Mi izbore nećemo priznati dok se ne uvjerimo da je ovo volja građana i žalićemo se i većim organima kao što je Sud za ljudska prava u Strazburu jer mislimo da je kandidat Koalicije `Zajedno za Srpsku` Mladen Ivanić pokraden", rekao je Delić.

U Sarajevu je danas počelo ponovno brojanje nevažećih glasačkih listića za izbor člana Predsjedništva BiH iz RS. CIK BiH je, po službenoj dužnosti, naredio ponovno brojanje nevažećih glasačkih listića za izbor člana Predsjedništva BiH iz RS.

Partija demokratskog progresa (PDP)juče je saopštila da ne prihvata rezultate izbora za srpskog člana Predsjedništva BiH, koje je objavio CIK, i potvrdila da je uputila zahtjev za ponovnim prebrojavanjem glasova za taj izborni nivo.

Prema utvrđenim rezultatima opštih izbora u BiH, koje je CIK objavio u ponedjeljak, 18. oktobra, kandidat SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović osvojio je 295 624 glasa, što je 48,92 odsto od ukupnog broja, a kandidat koalicije "Zajedno za Srpsku" Mladen Ivanić 285 927 ili 47,31 odsto.


(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE