• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rudari iz Čilea na odmoru u BiH?

Firma "Prominvest" iz Konjica odlučila je, ipak, da pozove čileanske rudare na sedmodnevni odmor u Konjicu, nakon demantija prvobitnog poziva.

 Rudari iz Čilea na odmoru u BiH? Izvor: MONDO

Direktor Enver Bećirović je za portal "Sarajevo iks" rekao da se svima izvinjava zbog propusta i nesporazuma među njegovim radnicima i potvrdio da firma, ipak, stoji iza poziva rudarima.

Ovaj portal je objavio prvobitnu velikodušnu ponudu firme za odmor čileanskih rudara u njihovom hotelu "Garden City Hotel Konjic & Resort", ali je iz hotela stigao demanti uz tvrdnju da je riječ o nesporazumu.

Učinili su to iako je Sarajevo iksu prethodno zamjenik direktora "Prominvesta" i direktor hotela Amel Mandžuka iznio detalje ponude, nahvalivši ovaj gest kao "projekt od državnog značaja za BiH".

"Došlo je do nesporazuma, jer mi smo još u pregovorima s počasnim konzulom Čilea, čije je sjedište u Beogradu, Agustinom Pijom Garsijom, oko posjete rudara našem hotelu, te nismo željeli zloupotrijebiti naš dobronamjerni gest prema tim ljudima. Namjera nam je istinska, jer suosjećamo s rudarima i njihovim porodicama. Razlog demanta bio je uklanjanje svake sumnje da želimo zloupotrijebiti rudare u marketinške svrhe, te se javnosti duboko izvinjavamo", navedeno je u saopštenju direktora Bećirovića.

Tako se sad očekuje odgovor počasnog konzula na poziv iz Konjica.

Rudarima je ponuđen sedmodnevni odmor u Konjicu, gdje bi im u hotelskom smještaju bili na raspolaganju fizikalna terapija, hidromasažni bazeni, finska i turska sauna, ali i izleti širom BiH. Nedavno je i banjalučka Fabrika obuće "Bema" najavila da će proizvesti cipele za čileanske rudare.

Rudari iz rudnika San Hoze dobili su ponudu da ljeto provedu na grčkim ostrvima, kao i da prisustvuju utakmicama vodećih fudbalskih klubova u Evropi i Južnoj Americi.

Čileanski rudari, njih 33, proveli su dva mjeseca na dubini od oko 600 metara ispod zemlje.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE