• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radikali: Zbogom Mihajlica

Izvršni odbor Srpske radikalne stranke RS imaće sjednicu u nedjelju, 24. oktobra, dnevni red - smjena Milanka Mihajlice sa mjesta predsjednika stranke.

 Radikali: Zbogom Mihajlica Izvor: MONDO

"Predsjednik Izvršnog odbora SRS RS Slavko Boljanović, koji je ujedno jedini iz ove stranke ušao u Narodnu skupštinu RS, zatražiće smjenu Mihajlice po cijenu napuštanja stranke", saznaje "Glas Srpske" u ovoj stranci.

Boljanović je ranije rekao da ga je potresao loš izborni rezultat stranke i da za to smatra odgovornim Mihajlicu.

Mihajlica je i sam ponudio ostavku na mjesto predsjednika stranke dan poslije lošeg izbornog rezultata.

Radikali svom partijskom šefu zamjeraju što godinama nije pravdao trošenje novca, posebno novac poreskih obveznika, jer je SRS RS iz budžeta godišnje dobijala oko 250.000 maraka. Taj novac stranka je dobijala na osnovu dva poslanika u Skupštini RS i na osnovu poslanika u lokalnim skupštinama.

Oni kažu da je SRS RS odmah poslije parlamentarnih izbora 2006. godine morala da podigne kredit od 10.000 maraka da bi mogla da isplati posmatrače na izborima. Taj kredit i danas vraća dojučerašnji radikal Novo Grujić, a trebalo bi da ga otplati tek krajem ove godine.

"Dogovor je bio da onaj ko prođe u Narodnu skupštinu RS plati posmatrače, pa je na mene spalo da vraćam kredit. Ako je stranka na osnovu mene kao poslanika dobila za četiri godine nešto više od 300.000 maraka, vjerovatno je morala da ima novac na računu i za posmatrače. Zašto predsjednik stranke nije našao za shodno da se oni plate iz tih sredstava, to ne znam", rekao je Grujić.

U SRS navode da se Mihajlica zadužio i za ove izbore oko 150.000 maraka, jer je za sav medijski marketing plaćao svega deset odsto avansa, a ostali novac obećao je da će medijima, koji su emitovali ove sadržaje, isplatiti tek poslije izbora.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE