• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radikali traže ponovno brojanje

SRS RS od CIK-a BiH zatražila ponovno brojanje glasova u Izbornoj jedinici 1

 Radikali traže ponovno brojanje Izvor: MONDO

Srpska radikalna stranka Republike Srpske (RS RS) uložila je prigovor Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH na utvrđene rezultate izbora za Narodnu skupštinu RS u Izbornoj jedinici 1 i zatražila ponovno brojanje glasova u toj izbornoj jedinici.

U saopštenju SRS RS navodi se da je CIK na zvaničnoj internet stranici 8. oktobra objavio da SRS RS u Izbornoj jedinici 1 za Narodnu skupštinu RS ima 4 671 glas ili 3,44 odsto od ukupnog broja do tada prebrojanih glasačkih listića, odnosno 86,92 odsto obrađenih izbornih mjesta.

"Ovaj podatak na zvaničnoj internet stranici CIK-a BiH ostao je nepromjenjen sve do 18. oktobra u 14.00 časova kada su objavljeni utvrđeni rezultati opštih izbora, na osnovu kojih je SRS RS za Narodnu skupštinu RS u Izbornoj jedinici 1 osvojila 4 018 glasova, odnosno, 2,87 odsto od ukupno važećeg broja glasova na pomenutom nivou", navodi se u saopštenju.

SRS RS traži objašnjenje "kako je bilo moguće da je u međuvremenu smanjen broj glasova te stranke u Izbornoj jedinici jedan sa 4 671 na 4 018, čime se kako smatraju, direktno uticalo na izborni rezultat".

Ova stranka je od CIK-a BiH zaražila da se ponovi brojanje nevažećih glasačkih listića za Narodnu skupštinu RS u Izbornoj jedinici 1, a posebno u pogledu nevažećih listića na kojem je, pored SRS RS označena SRS "Dr Vojislav Šešelj" i Srpska napredna stranka, napominjući da je "označavanje listića na drugi način suprotno odredbama člana 5.14 Izbornog zakona BiH".

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE