• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Miroslav Kutle prebjegao u BiH

Miroslav Kutle, koji je u Hrvatskoj osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora u slučaju "Gradski podrum", od prošle sedmice nalazi se u BiH.

 I Miroslav Kutle prebjegao u BiH  Izvor: MONDO

Pošto se nije pojavio na ročištima u drugim procesima koji se vode protiv njega u Zagrebu, prijeti mu pritvor i međunarodna potjernica, prenose hrvatski mediji.

Izdanje "Večernjeg lista" za BiH u današnjem broju je objavilo i fotografije na kojima se vidi kako Kutle izlazi iz mostarskog Kliničkog centra sa nalazima u kojima su mu, navodno, dijagnostifikovane srčane smetnje.

Međutim, kako se navodi u tekstu, sudski vještak i kardiolog Josip Vincelj iz zagrebačke bolnice Dubrava, pregledavši medicinsku dokumentaciju iz Mostara, zaključio je da samo postoji sumnja u anginu pektoris i da Kutle može dolaziti na sudske rasprave.

Pravosnažna presuda Kutli izrečena u septembru, iako mu nije uručena, postaće izvršna krajem sljedeće sedmice jer je u međuvremenu objavljena na oglasnoj ploči zagrebačkog Opštinskog krivičnog suda, saopštio je portparol suda Dražen Kevrić.

Odluku kada će i u kojem zatvoru Kutle odslužiti kaznu zatim treba donijeti sudac izvršenja na zagrebačkom Županijskom sudu.

Ako dokaže da ima i državljanstvo BiH, Kutle zatvorsku kaznu može izdržavati i u toj zemlji.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE