• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bakula predložen za direktora "HT Mostar"

Tehnički direktor Javnog preduzeća "HT Mostar" Zoran Bakula predložen je za predsjednika Uprave, odnosno direktora "HT Mostar".

 Bakula predložen za direktora "HT Mostar" Izvor: MONDO

Tehnički direktor Javnog preduzeća "Hrvatske telekomunikacije Mostar" Zoran Bakula, koji je jedan od 12 osumnjičenih lica protiv kojih su akcionari firme podnijeli prijavu zbog sumnje da su oštetili preduzeće za 100 miliona KM, predložen je za predsjednika Uprave, odnosno direktora "HT Mostar".

Banjalučkom "Glasu Srpske" je u "T-HT Zagreb", preduzeću koje ima udio od 39,1 odsto u "HT Mostar", potvrđeno da je Bakula predložen za novog direktora jer je sadašnjem direktoru Stipi Prliću mandat istekao prije godinu.

"U 'HT Mostar' je najnovije to da je za predsjednika Uprave predložen Bakula, a o podnesenoj prijavi za pronevjeru novca još ništa ne možemo da govorimo", rečeno je listu.

U prijavi akcionara "HT Mostar" podnesenoj Agenciji za istrage u zaštitu, Tužilaštvu BiH, hrvatskoj Kancelariji za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala i njemačkoj policiji, pored Prlića i Bakule, za pronevjeru 100 miliona KM prijavljeni su i bivši predsjednik Upravnog odbora "HT Mostar" i Upravnog odbora FTV-a Slavko Kukić, te urednici i novinari emisije "60 minuta" Bakir Hadžiomerović, Sanjin Bećiragić i Zvonimir Jukić.

"Glas Srpske" piše da će Savjet Regulatorne agencije za komunikacije /RAK/ BiH navjerovatnije na mjesto vršioca dužnosti direktora agencije imenovati Stipu Prlića, čime bi bio zadovoljen zahtjev da na njenom čelu bude Hrvat.

Pozivajući se na izvore bliske agenciji, list piše da je Prlić favorit predsjednika Savjeta RAK-a Nevena Tomića, ali i da bi njegovim imenovanjem Hrvati u BiH opet izgubili, jer je Prlić "čovjek SDP-a BiH".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE