• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rodić potpisao sporazum o priznanju krivice

Dragan Rodić zvani Šaula zaključio je sa Tužilaštvom BiH sporazum o priznanju krivice za ratne zločine.

 Rodić potpisao sporazum o priznanju krivice Izvor: MONDO

Dragan Rodić zvani Šaula zaključio je sa Tužilaštvom BiH sporazum o priznanju krivice za ratne zločine počinjene nad civilima bošnjačke i hrvatske nacionalnosti u Drvaru od 1992. do 1995. godine.

U skladu sa sporazumom, tužilac Posebnog odjeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH saglasan je da Sud BiH na osnovu navedenog sporazuma, optuženom izrekne kaznu zatvora koju mu Sud odmjeri, a u rasponu između sedam i osam godina zatvora, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Rodić sklapanjem sporazuma u potpunosti priznaje izvršenje krivičnog djela zločin protiv čovječnosti i ratni zločin protiv ratnih zarobljenika kako je navedeno u optužnici Tužilaštva BiH od 10. juna ove godine, pa se potpisivanjem sporazuma odriče prava na suđenje i prava žalbe na presudu koju mu izrekne Sud BiH, navodi se u saopštenju.

Iz Tužilaštva BiH navode se Rodić potpisivanjem sporazuma obavezao na svjedočenje u ovom i drugim predmetima ratnih zločina počinjenim na području Drvara.

"Optuženi Rodić potvrđuje da je izjavu o priznanju krivice dao dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, nakon što je upoznat sa sadržajem sporazuma, koji je je proslijeđen Sudu BiH", navodi se u sapštenju.

Rodić se, između ostalog, tereti da je u periodu od maja 1992. godine pa do kraja 1995. godine, na području Drvara, učestvovao u nezakonitom uspostavljanju i održavanju sistema kažnjavanja i zlostavljanja civila bošnjačke i hrvatske nacionalnosti u Osnovnoj školi "Slavko Rodić" i u logoru "Kamenica", navodi se u saopštenju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE