• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Latin neće biti direktor "Al Džazire Balkan"!?

Dugogodišnji autor HTV-ove emisije "Latinica" Denis Latin neće biti generalni direktor "Al Džazire Balkan", saznaje sarajevski "Dnevni avaz".

 Latin neće biti direktor "Al Džazire Balkan"!? Izvor: MONDO

Prema saznanju ovog lista od izvora bliskog "Al Džaziri", u Dohi nisu zainteresirani da na čelu njihove balkanske TV kuće bude u domaćoj javnosti uticajna i poznata osoba.

"Njih, prije svega, interesuje da to bude dobar menadžer, neko ko je dobro upućen u finansije i zna raditi s ljudima. Nije presudno to je li poznata osoba", kazao izvor "Avaza" i dodao da u fotelju generalnog direktora sigurno neće sjesti ni bivši YUTEL-ovac i sadašnji urednik na državnoj televiziji u Hrvatskoj Goran Milić.

Arapska kuća, naime, angažovaće će tri nezavisne novinarske zvijezde iz BiH, Hrvatske i Srbije kako bi privukle gledanost u cijelom regionu.

Na konkurs za direktora vijesti i programa "Al Džazire Balkan" do sada se javilo stotinjak osoba, koje su već dostavile svoje prijave i biografije. U toj opciji su, saznaje "Avaz", poznata novinarska imena iz našeg regiona, pa i Latin i Milić. S njima su ljudi iz arapskog CNN-a već razgovarali putem telefona, a uskoro će biti obavljeni i direktni intervjui u Dohi ili u Sarajevu. Konačno ime generalnog direktora trebalo bi biti poznato krajem ove sedmice ili, najdalje za desetak dana.

Sarajevski dnevnik piše da emitovanje balkanske "Al Džazire" ipak neće početi u januaru, kako je ranije najavljivano, već u februaru ili martu 2011. Tome će prethoditi ozbiljna testna faza emitovanja programa, koja će vjerovatno startati krajem ove godine. U toku je prevođenje više stotina sati programa na regionalne jezike.

Sjedište "Al Džazire Balkan" definitivno će biti u zgradi sarajevskog BBI centra. Tamo će biti i sjedište direktora, DESK, studio...

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE