• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karadžiću pozlilo?

Nekadašnji predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić preživio je tešku zdravstvenu krizu u pritvoru Haškog tribunala.

 Karadžiću pozlilo? Izvor: MONDO

Karadžić, koji se u Hagu sam brani od optužbi za ratni zločin, imao je problema sa nervima, vratom i leđima, saznaje Srna iz pouzdanih izvora.

Goran Petronijević, pravni saradnik Radovana Karadžića, potvrdio da je da zdravstveno stanje bivšeg predsjednika RS nije najbolje, ali da nije došlo do ozbiljnijeg zdravstvenog ekscesa.

"Pogoršanje zdravstvenog stanja Radovana Karadžića uzrokovano je padom imuniteta i nevjerovanim tempom koje mu nameće Tribunal", izjavio je Petronijević BN televiziji.

Karadžićeva kćerka Sonja Karadžić-Jovičević je sa suprugom još u petak hitno otputovala u Hag, ali porodica nije željela da komentariše Karadžićevo zdravstveno stanje.

Pravila Tribunala ne dozvoljavaju članovima porodice da daju bilo kakve izjave novinarima u vezi sa optuženim i procesom koji se protiv njega vodi.

Srna saznaje da se Karadžić oporavio i da će se sutra prije podne pojaviti u nastavku procesa protiv njega, nakon četvorodnevne pauze u Tribunalu zbog praznika UN.

Karadžić se posljednjih dana suđenja žalio na uslove u sudnici, zagušljivost, ventilator koji mu duva iznad glave i slično, što je kod njega izazivalo umor i zdravstvene probleme.

U procesu, u kome se sam brani, Karadžićeva radna sedmica traje četiri, od pet radnih dana Tribunala.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE