• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Suljkanović: Boriću se da RS bude bolji dio BiH

Novoizabrani potpredsjednik RS Enes Suljkanović rekao je da će se zalagati za bolju BiH koja ima dva ravnopravna entiteta i da će se boriti da RS bude bolji dio u BiH.

 Suljkanović: Boriću se da RS bude bolji dio BiH Izvor: MONDO

Suljkanović je istakao da ni u jednom momentu ni lider SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija niti ova stranka nisu osporavali postojanje RS, jer Ustav kaže da je BiH sastavljena od dva entiteta, a direktno negiranje RS je kršenje Ustava BiH.

"Aktuelna politika SDP-a BiH se ne zalaže za ukidanje RS, tako da neće imati prostora ni (lider SNSD-a) Milorad Dodik da brani RS od rukovodstva SDP-a i od mene", rekao je Suljkanović za "Nezavisne novine" od utorka.

On je naglasio da, iako ga predstavljaju kao predstavnika bošnjačkog naroda, on želi da bude u funkciji svih građana Srpske, te da politika SDP-a sigurno neće ići na štetu RS.

"Kao potpredsjednik zalagaću se, a sigurno će i predsjednik RS, da nas ovi u FBiH gledaju sa malo više ljubomore, da možda čak u nekim dobrim stvarima od nas `prepisuju`, a zašto i mi da ne `prepišemo` neke stvari od njih'', istakao je Suljkanović.

On je naglasio da zbog neslaganja politike Sarajeva i Banjaluke 320 miliona KM sredstava namijenjenih za prekograničnu saradnju leži neiskorišteno, dodavši da sredstva koja nudi međunarodna zajednica treba maksimalno iskoristiti u korist građana - za što bolju infrastrukturu u svim gradovima RS i za otvaranje radnih mjesta.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE