• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bez viza u Beč za 150 evra

Ako EU ukine vize BiH, što se očekuje do kraja ove godine, građani ove zemlje će imati priliku da putuju povoljnije nego do sada.

 Bez viza u Beč za 150 evra Izvor: MONDO

Ako EU ukine vize BiH, što se očekuje do kraja ove godine, građani ove zemlje će imati priliku da putuju povoljnije nego do sada.

Stupanjem BiH na bijelu šengensku listu, što se očekuje do kraja ove godine, Banjalučani će imati priliku da putuju povoljnije nego do sada, jer će aranžmani biti dosta jeftiniji kada iz troškova bude izuzeta stavka pribavljanja vize, najavljuju iz turističkih agencija, piše banjalučki "Fokus".

Za njih će to, ističu, biti veliko olakšanje, jer će oslobađanjem od bespotrebnih odlazaka u Sarajevo uštedjeti dosta vremena, koje će iskoristiti na bolje organizovanje turističkih tura.

Sanja Vidović, radnica Marketing službe Turističke agencije "Cepter pasport", ističe da će bezvizni režim biti od velikog značaja turističkim radnicima, ali i građanima Banje Luke.

- Aranžmani će biti jeftiniji, nema maltretiranja i vožnje do Sarajeva, a to svakako zvuči primamljivo. Ako imamo u vidu da je odlazak u Mađarsku, koji uključuje dva noćenja, sa doručkom i obilaskom koštao 229 KM, a da samo viza koštala 70 maraka, mislim da nema potrebe govoriti dalje - kazala je Vidovićeva.

Iz Turističke agencije "Marko Polo" naglašavaju da se raduju ukidanju viza.

- Bezvizni režim znači dosta povoljnije cijene aranžmana, što znači i više putnika. Na ovaj način biće nam otvorene granice prema Evropi, a to nam može donijeti samo dobro - rekla je Aleksandra Savić, tehnički sekretar ove agencije, te dodala da će za Novu godinu organizovati odlazak u Beč.

- Ukoliko vize budu ukinute, cijene će biti dosta povoljnije, ali da bi znali konkretnu cifru moramo sačekati da vidimo šta će se na kraju desiti kada je ova tema u pitanju - objasnila je Savićeva. U ovim uslovima odlazak u Beč, objašnjava ona, koštao bi od 130 evra do 150.

- To uključuje dva noćenja s doručkom i obilaskom - istakla je Savićeva.

Dijana Čolić, rukovodilac Turističke agencije "Autoprevoz", ističe da se na ukidanje viza čeka dugo i da je krajnje vrijeme da se to desi.

- To će nama, turističkim radnicima, donijeti olakšice, a našim putnicima povlastice. Biće proširen asortiman usluga, koje će biti znatno jeftinije, a samim tim biće povećana i zainteresovanost Banjalučana za odlazak u neku evropsku destinaciju - naglašava Čolićeva.

Dodala je da viziranje u njihovoj agenciji košta 35 evra, dok se za osiguranje putnika plaća 80 evra.

- Ako izbacimo te cifre, troškovi putovanja će biti dosta jeftiniji, a kako bi pokazali da od srca podržavamo ukidanje viza, 17. decembra planiramo da organizujemo jednodnevna putovanja u Grac i Beč - kazala je Čolićeva i dodala da će povratna karta za odlazak u Beč koštati oko 60 evra, dok će troškovi puta u Grac biti nešto veći.

Iz Turističke agencije "Sebastian travel" ističu da će, sudeći prema iskustvima susjednih zemalja, bezvizni režim značiti veći broj pojedinačnih odlazaka naših sugrađana do destinacija koje ih zanimaju.

- Ipak, svi oni koji nekoliko puta samo otputuju u neku zemlju na kraju će se složiti i svaki naredni put odlučiti da to rade isključivo preko naših agencija, jer to znači bolje utrošeno vrijeme, te tačnije i preciznije organizovanje posjeta važnijim znamenitostima svake zemlje koju posjetimo - kažu u Službi prodaje ove agencije.

(Fokus)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE