• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izetbegović: Dobre šanse za pomirenje

Novoizabrani član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je da je spreman da pruži ruku pomirenja narodima u regionu.

 Izetbegović: Dobre šanse za pomirenje Izvor: MONDO

Na konferenciji pod nazivom "Prema pomirenju - iskustva, načini i mogućnosti za Evropu" u Dubrovniku, Izetbegović je posebno naglasio potrebu snažne aktivnosti i saradnje dobrih ljudi, jer njihova pasivnost otvara prostor nasilju i zlu, saopšteno je iz SDA.

Izetbegović se danas u Dubrovniku sastao i sa hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem, sa kojim je razgovarao o budućoj saradnji i unapređenju prijateljskih odnosa između Hrvatske i BiH, te intenziviranju procesa održivog povratka Hrvata u BiH.

Na panelu o budućnosti pomirenja na kojem se razgovaralo o pomirenju u regionu, osim Izetbegovića i Josipovića, učestvovali su i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, te bivši predsjednik Poljske Aleksandar Kvašnjevski.

U Dubrovniku je od 24. do 26. oktobra održana konferencija "Prema pomirenju - iskustva, načini i mogućnosti za Evropu", u organizaciji njemačke Fondacije Bertelsman.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE