• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska sela oko Srebrenice odsječena

Iako je Savjet ministara BiH još prije dvije godine obezbijedio deset miliona KM za obnovu i razvoj Srebrenice, nijedan od planiranih projekata još nije završen.

 Srpska sela oko Srebrenice odsječena Izvor: MONDO

Rekonstrukcija višenamjenske zgrade u Skelanima za koju je predviđeno 460.000 KM još nije počela, a putevi do srpskih sela Krnjići, Ratkovići i Radoševići za koje je namijenjeno 100.000 KM nisu završeni, pa su srpska sela i dalje su pusta i odsječena, piše "Glas Srpske".

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Radoševići Rade Grujičić rekao je da je obnova puta do ovog sela započela u julu, ali su radovi prekinuti, dodajući da put nije nasipan odgovarajućim materijalom i radovi su prekinuti na zahtjev mještana.

On je naveo da je u pet sela prije rata živjelo 78 srpskih porodica, naglasivši da su sve srpske kuće uništene u ratu i da još nijedna nije obnovljena.

"Iako imamo vodu i struju, donatori naširoko zaobilaze srpska sela, uz izgovor da nemamo put i da se ne može dopremiti građevinski materijal za izgradnju kuća", rekao je Grujičić.

Član Savjeta mjesne zajednice Krnjići Milun Petrović kaže da su prekinuti i radovi na obnovi makadamskog puta prema tom selu.

"Ne znam iz kojih razloga su, prije više od mjesec dana, prekinuti tek započeti radovi na putu do sela Krnjići. To će usporiti namjere predratnih mještana da se vrate u selo, koje je imalo više od 40 kuća", rekao je Petrović.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE