• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inspektor u zatvoru štrajkuje glađu

Policijski inspektor Nikica Varivoda, prvooptuženi za ubistvo Mladena Biljake, nije danas svjedočio pred Kantonalnim sudom u Novom Travniku, a njegova odbrana izjavila je da on nije jeo tri dana.

 Inspektor u zatvoru štrajkuje glađu Izvor: MONDO

Odbrana optuženog navela je da je, zbog obrazloženja o produženju pritvora, upućena žalba Vrhovnom sudu Federacije.

Predsjedavajući sudskog vijeća sudija Darmin Avdić rekao je da Varivodino odbijanje hrane ne može uticati na sud niti biti vrsta pritiska u donošenju odluke. Sudija je dodao da se rješenje o produženju pritvora ne može mijenjati.

Suđenje Varivodi, kao i Adnanu Koloniću i Danijelu Lozačiću, optuženima za ubistvo Biljake, danas je nastavljeno sjedočenjem vještaka patologa Amira Spahića.

Iako je odbrana predočila nalaz reobdukcije u kojem se navodi da je uzrok smrti nagnječenje kičmene moždine,patolog je u cjelosti ostao pri navodima svog nalaza obdukcije u kojem je naveo da je smrt Biljake nastupila nasilnim putem, usljed začepljenja nosa i usta.

Umjesto Varivode, danas je svjedočio Kolonić koji je izrazio kajanje i pred sudom izjavio da želi da se izvini porodici Biljake.

"Želim da se izvinem porodici poginulog Mladena Biljake. Teško mi je, niko ne zna koliko i želim da prihvate moje saučešće. Nisam osoba sklona nasilju, tuči i nikada ranije nisam bio u sukobu sa zakonom'', rekao je Kolonić.

Kolonić je ostao pri ranije datoj izjavi da je po nagovoru Varivode učestvovao u protivpravnom lišavanju slobode, a da Biljaku nije ubio, te u cjelosti povrdio navode optužnice.

Nastavak suđenja zakazan je za 9. novembar.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE