• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zemljotres" u Prijedoru

Taktičko-pokaznu vježbu "Zemljotres 2010" izveli su u Prijedoru pripadnici Šeste pješadijske brigade Oružanih snaga BiH i Civilne zaštite opštine Prijedor.

 "Zemljotres" u Prijedoru Izvor: MONDO

Komandant brigade general Stamenko Novaković naveo je da je današnja vježba prvi put da se obrađuje problem zemljotresa od kada je izvršena reforma Oružanih snaga BiH.

"Vježbu smo pripremili i realizovali, ne samo da obilježimo godišnjicu katastrofalnog zemljotresa u Banjaluci, već i da naglasimo da pratimo aktuelna dešavanja u svijetu kao što su zemljotresi na Haitiju, u Čileu i u Indoneziji", rekao je Novaković.

On je dodao da je danas predstavljeno oko 60 odsto kapaciteta mogućeg angažovanja pripadnika Oružanih snaga BiH.

Načelnik prijedorskog štaba Civilne zaštite Dušan Vranješ pojasnio je da su vježbom prikazani razni aspekti i mogućnosti pružanja pomoći civilnom stanovništu u slučaju zemljotresa.

"Na praktičan način prikazali smo mogućnosti djelovanja svih subjekata u pružanju pomoći stanovništvu opštine Prijedor kada bi se dogodio zemljotres od 7,5 stepeni Merkalijeve skale", rekao je Vranješ.

Vježbu su pratili članovi komisije od čijih će ocjena zavisiti i nastavak i proširenje programa spasavanja stanovništva ugroženog zemljotresom.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE