• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FBiH kreće u fiskalizaciju

Za desetak dana biće instalisane prve fiskalne kase u Federaciji BiH, čime će ovaj entitet konačno krenuti u fiskalizaciju, tvrde u federalnom Ministarstvu finansija.

 FBiH kreće u fiskalizaciju  Izvor: MONDO

Iako je prvi krug uvođenja fiskalnih kasa u ovom entitetu trebalo da počne 23. oktobra, a bude okončan do 31. oktobra, rokovi nisu ispoštovani, pišu "Nezavisne novine".

Ministarstvo finansija FBiH je prije dva dana utvrdilo novu dinamiku uvođenja fiskalnih sistema, čiji je cilj smanjenje sive ekonomije i poboljšanje naplata javnih prihoda.

Tako je za prvu grupu poreskih obveznika u koju spadaju hoteli, moteli, restorani, barovi, kantine, benzinske pumpe i apoteke, obaveza fiskalizacije sa 31. oktobra pomjerena na 15. decembar.

Trgovine na malo, koje spadaju u drugu grupu, a koje su imale obavezu uvođenja fiskalnih kasa do 31. januara 2011. godine imaju novi rok do 15. marta 2011. godine, a ovaj datum važi i za trgovine na veliko, koje su prema prvobitnom planu imale obavezu fiskalizacije do 28. februara 2011. godine.

Kašnjenje u poslu fiskalizacije u Ministarstvu finansija objašnjavaju složenim operativnim poslovima koje je potrebno obaviti na relaciji između Poreske uprave, servisera fiskalnih uređaja i poreskih obveznika.

Rokovi su pomjereni imajući u vidu veliki broj zahtjeva sa terena.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE