• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miljević osniva liberalnu stranku!

Ekonomski analitičar iz Banjaluke Damir Miljević napustio je Našu stranku i odlučio da osnuje sopstvenu liberalnu partiju.

 Miljević osniva liberalnu stranku! Izvor: MONDO

Kako saznaje Press RS, dosadašnji šef odbora Naše stranke za RS već je počeo da okuplja članstvo, a novu partiju će dobrim dijelom činiti ljudi iz banjalučkog odbora njegove dojučerašnje stranke.

Miljevićeva stranka će se, osim na doskorašnje stranačke kolege koje dijele njegovo razičarenje zbog izbornog neuspeha NS, oslanjati i na nove članove slične ideološke orijentacije.

Sam Damir Miljević za Press RS tvrdi da je praktično bio primoran da krene svojim putem, ogorčen zbog katastrofalnih rezultata Naše stranke i, kako kaže, neprincipijelne koalicije sa Novom socijalističkom partijom (NSP) Zdravka Krsmanovića.

"Nažalost, ići ću u samostalan politički projekat. Namjerno kažem nažalost, jer iz mog dosadašnjeg iskustva mogu samo da kažem da na političkoj sceni trenutno ne postoji nijedna stranka u kojoj bih mogao naći svoje mjesto.

Još na prošlim lokalnim izborima u Banjaluci, kada sam se kandidovao za gradonačelnika, ali i iz ovih tek netom završenih izbora izvukao sam pouku da iole ozbiljniji rezultat ne može da postigne samostalni kandidat. Iza vas ipak mora da stoji ozbiljno organizovana partija. Zato sam odlučio da osnujem stranku liberalne ideološke orjentacije", otkriva Miljević.

On ističe da sa grupom istomišljenika i budućih stranačkih saradnika ima veoma ozbiljne planove i da se već pripremaju za nastup na lokalnim izborima koji će se održati 2012. godine.

Stranka će se, prema njegovim riječima, na zvaničnoj političkoj sceni pojaviti u narednih tri do četiri mjeseca, a iako konačan naziv još nije definisan, već sada je jasno da će u imenu nositi atribut liberalne, kako bi joj dali jasnu ideološku odrednicu.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE