• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi program podrške ravnopravnosti polova

Kao podrška primjeni standarda za ravnopravnost polova uspostavljen program za implementaciju Gender akcionog plana BiH (FIGAP program).

 Novi program podrške ravnopravnosti polova Izvor: MONDO

Centar za jednakost i ravnopravnost polova Vlade Republike Srpske organizuje konsultativni sastanak sa nevladinim organizacijama i drugim organizacijama civilnog društva (vanistitucionalnim partnerima FIGAP programa) čiji će se projekti finansirati iz sredstava FIGAP programa BiH.   Konsultativni sastanak će se održati u ponedjeljak  01. novembra 2010. godine, sa početkom u 12 časova u hotelu "Bosna“.

"Radi podrške primjeni domaćih i međunarodnih standarda za ravnopravnost polova, Sporazumom o zajedničkom finansiranju između Bosne i Hercegovine i grupe donatora kao novi instrument uspostavljen je Petogodišnji program za implementaciju Gender akcionog plana BiH (FIGAP program 2009-2014), kao rezultat saradnje Agencije za ravnopravnost polova BiH u okviru Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, Gender centra Vlade Republike Srpske i Gender centra Federacije BiH. Cilj programa je dalje unapređenje procesa uvođenja standarda ravnopravnosti polova u BiH, u saradnji institucionalnih mehanizama za ravnopravnost polova, institucija na svim nivoima vlasti, nevladinih orgganizacija, organizacija civilnog društva i drugih društvenih aktera", navode u saopštenju Gender centra.


Značajni partneri institucija u ovom procesu biti nevladine organizacije i organizacije civilnog društva, koje se bave pitanjima unapređenja prava žena i ravnopravnosti polova.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE