• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U BiH nova vlast tek dogodine

Lideri SNDS i SDA u Banjaluci izjavili da nova vlast na državnom nivou BIH mogla da bude formirana januara iduće godine.

 U BiH nova vlast tek dogodine Izvor: MONDO

Dodik kaže da će se organi u Srpskoj formirati do kraja novembra.

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik i Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić su na današnjem sastanku ocijenili da bi poslije objavljivanja zvaničnih izbornih rezultata trebalo održati sastanak svih relevantnih političkih stranaka u BiH o konstituisanju vlasti na državnom nivou.

"Očekujemo da dvije pobjedničke stranke - SNSD i Socijaldemokratska partija (SDP), organizuju sastanak na koji bi bili pozvani predstavnici SDA, određenih hrvatskih stranaka, bloka koji se pravi u Republici Srpskoj (RS), da razgovaramo o ovim problemima", rekao je Tihić novinarima.

Tihić je još je kazao da bi SDA i SNSD trebalo da budu dio vladajuće koalicije na državnom nivou, i u izvršnoj vlasti u entitetima, i dodao da njegova stranka smatra da mjesto predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH treba da pripadne SDP-u.

Dodik smatra da bi predsjedavajući Savjeta ministara BiH trebalo da bude kandidat Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH).

Lider SNSD je obavijestio Tihića o razgovorima koje je vodio sa predstavnicima Srpske demokratske stranke (SDS) o jedinstvenom nastupu srpskih političkih partija u zajedničkim organima BiH.

Dodik je kazao da su razgovarali i o otvorenim reformskim pitanjima u BiH, i naglasio da "prudski dogovor" ne može biti osnova budućih promjena Ustava.

Lider SNSD-a je najavio da bi Skupština RS mogla biti konstituisana do 15. novembra, a nova Vlada RS izabrana do kraja novembra.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE