• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savić oslobođen krivice za ubistvo Garića

Vrhovni sud RS potvrdio je presudu dobojskog suda kojom je Rajko Savić (47) oslobođen krivice za ubistvo potpredsjednika SDS-a Branislava Garića (46).

 Savić oslobođen krivice za ubistvo Garića Izvor: MONDO

Vrhovni sud RS je žalbu dobojskog Okružnog tužilaštva na prvostepenu presudu, odbio kao neosnovanu, pa je Savić pravosnažno oslobođen krivične odgovornosti, potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

Savić je tako oslobođen optužnice da je 26. aprila prošle godine u prostorijama Opštinskog odbora SDS-a ubio Branislava Garića, predsjednika Skupštine opštine Doboj i potpredsjednika ove stranke.

Potvrđeno je i da dobojsko Okružno tužilaštvo ni u drugostepenom postupku pred Vrhovnim sudom RS nije izmijenilo optužnicu koja bi Savića teretila kao neuračunljivu osobu, a na osnovu čega bi optuženi najvjerovatnije bio upućen na liječenje u psihijatrijskoj ustanovi.

Okružni sud u Doboju izrekao je oslobađajuću presudu 4. marta ove godine, u čijem je obrazloženju navedeno da se optuženi Savić oslobađa optužbe, jer je tokom suđenja utvrđeno da je krivično djelo počinio u neuračunljivom stanju.

Optuženom je izrečena zaštitna mjera oduzimanja pištolja "bereta 9000 S" kalibra devet milimetara, sa okvirom i sedam metaka, s kojim je ubistvo počinjeno.

Istragom je prethodno utvrđeno da je Savić 26. aprila oko 13.15 časova, u namjeri da ubije Garića, ušao u njegovu kancelariju i sa udaljenosti od metar i po u njega ispalio pet metaka iz pištolja "bereta 9000 S". Hici su pokojnog Garića pogodili u grudi i lijevu ruku, od čega je žrtva na mjestu podlegla.

Kako prenose "Nezavisne novine" sporna je bila jedino Savićeva uračunljivost tokom izvršenja ubistva, a kako dobojsko Okružno tužilaštvo nije željelo izmijeniti optužnicu koja bi Savića teretila kao neuračunljivu osobu, Vrhovni sud RS je potvrdio prvostepenu presudu dobojskog Okružnog suda.

Prema zakonskoj regulativi, Saviću se ne može suditi dva puta za isto djelo.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE