• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Naša stranka ostala i bez predsjednika

Poslije ostavke Damira Miljevića, Našu stranku napustio i njen lider Bojan Bajić. U stranci zatečeni ovom odlukom, očekuje se rasipanje članova.

 Naša stranka ostala i bez predsjednika Izvor: MONDO

Predsjednik Naše stranke Bojan Bajić na sjednici Izvršnog odbora stranke u subotu podnio je neopozivu i trenutnu ostavku na mjesto prvo čovjeka ove stranke, a razlog je loš izborni rezultat.

"U skladu sa statutom stranke, te demokratskom političkom praksom, osjećam obavezu i odgovornost da se povučem sa pozicije predsjednika stranke, te da preuzmem dio vlastite odgovornosti za neispunjena očekivanja Naše stranke kada je riječ o izbornom rezultatu. Ostajem privržen ideji i političkom programu Naše stranke, za koji držim da je jedini civilizacijski put za izlazak BIH iz dvodecenijske krize", izjavio je Bajić, prenosi depo.ba.

Rukovodstvo stranke je, kako navodi ovaj portal, zatečeno Bajićevom ostavkom, te se može očekivati dalje raslojavanje unutar njenog članstva.

Prije nekoliko dana je ostavku na članstvo u Našoj Stranici podnio i predsjednik Naše stranke za RS Damir Miljević, čime je dovedeno u pitanje djelovanje stranke u RS.

Očekuje se da rukovodstvo Naše stranke po ubrzanom postupku izabere vršioca dužnosti predsjednika, dok će izbor novog predsjednika biti ostavljen za vanredni kongres stranke koji se planira za 2011. godinu.

(MONDO, foto: depo.ba)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE