• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izetbegović se izvinio za svaku nevinu žrtvu

Novoizabrani bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izvinio se za svaku nevinu žrtvu Armije RBiH.

 Izetbegović se izvinio za svaku nevinu žrtvu Izvor: MONDO

Izetbegović je u emisiji "Kažiprst" RTV B92, koja će biti emitovana danas, izjavio da je atmosfera između Srbije i BiH bolja poslije usvajanja Deklaracije o Srebrenici i da bi u smjeru normalizacije odnosa trebalo nastaviti dogovorima, usvajanjem novih deklaracija i rješavanjem otvorenih pitanja.

On je rekao da je poboljšanju atmosfere doprinijela i posjeta predsjednika Srbije Borisa Tadić Srebrenici, ali i puštanje Ilije Jurišića na slobodu.

"U smjeru normalizacije odnosa između BiH i Srbije trebalo bi nastaviti dogovorima, usvajanjem nekih novih deklaracija i rješavanjem otvorenih pitanja između dvije zemlje, poput pitanja granica, a jedan od koraka trebalo bi da budu i uzajamne posjete visokih zvaničnika Srbije i BiH", rekao je Izetbegović.

Upitan koliko se odnosi Srbije i Hrvatske reflektuju na BiH, Izetbegović je rekao da ima uticaja i da su nekada Beograd i Zagreb "imali pogubno loš uticaj", ali da se danas osjeti boljitak.

"Tadić smiruje odnose u BiH, a predsjednik Hrvatske Ivo Josipović naročito smiruje i na najbolji način se brine o Hrvatima u BiH", rekao je Izetbegović.

On je dodao da se nedavno u Dubrovniku susreo s Josipovićem, koji mu je prenio da će s Tadićem "razgovarati u nekoj mjeri i o BiH".

"Josipović je veoma zainteresovan za stabilne odnose u BiH. Da smo se 1992. snažno suprotstavili ratu ne bi stradalo stanovništvo. Pola Hrvata nedostaje u BiH, to je rezultat glupe politike, glupog dogovora iz Karađorđeva.

Hajde da ovog puta budemo pametniji", rekao je Izetbegović.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE