• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Slučaj Đokić": FBiH zateže sa isplatom

Federacija BiH još nije spremna da bivšem oficiru JNA Branimiru Đokiću isplati 65.200 evra na ime materijalne i nematerijalne štete

 "Slučaj Đokić": FBiH zateže sa isplatom Izvor: MONDO

Zastupnica Savjeta ministara BiH u Sudu za ljudska prava u Strazburu Monika Mijić izjavila je da još nema informacija o spremnosti Federacije BiH da bivšem oficiru JNA Branimiru Đokiću isplati 65.200 evra na ime materijalne i nematerijalne štete, iako je ovaj sud potvrdio da je obavezna da to učini.

Mijićeva je za "Glas Srpske" rekla da je Sud dao rok da do 4. januara naredne godine, odnosno tri mjeseca od dana konačne presude, Đokiću bude isplaćena odšteta.

Vlada FBiH će, ako to ne bude učinjeno u predviđenom roku, biti dužna da plati kamate.

Mijićeva je rekla da će čekati do isteka roka i onda će zatražiti informaciju o tome da li je izvršena presuda. Ako dobije informaciju da nije izvršena presuda, ona kaže da će biti dužna da o tome obavijesti Savjet ministara BiH.

Đokićev advokat Nebojša Stanković rekao je da treba sačekati da prođe rok od tri mjeseca da bi se moglo govoriti o eventualnim sankcijama, dodajući da ne postoje nikakve pravne sankcije, osim kamate.

Evropski sud presudio je da nemogućnost Đokića da vrati prijeratni stan u Sarajevu predstavlja kršenje odredaba Evropske konvencije o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda. Sud je odlučio da se podnosiocu zahtjeva, bivšem oficiru JNA, mora isplatiti u roku od tri mjeseca od dana kada presuda postane konačna 60.000 evra na ime materijalne štete, 5.000 evra nematerijalne štete i 200 evra za troškove.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE