• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusija za formiranje vlade BiH

Rusija je za formiranje vlasti u BiH na svim nivoima, ali bez miješanja u unutrašnje stvari te zemlje, izjavio ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko.

 Rusija za formiranje vlade BiH Izvor: MONDO

On je izrazio zadovoljstvo poslije razgovora s predsjednikom Srpske demokratske stranke (SDS) Mladenom Bosićem načinom na koji se odvija dijalog izmedju najvazznijih stranaka i istakao da Rusija pridaje veliku važnost razumijevanju koje postoji izmedju stranaka u Republici Srpskoj, što jača i njen status i poziciju u okviru BiH, prenijela je agencija Fena.

Sve to omogućava i bolju saradnju sa Rusijom koja je članica Savjeta za implementaciju mira u BiH, zaključio je Harčenko.

Bosić je upoznao ruskog ambasadora o pregovorima u vezi s formiranjem vlasti u BiH, o razlikama u stavovima SDS-a i Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika u vezi trećeg entiteta u BiH, insistirajući na spremnosti njegove partije da konstruktivno doprinese formiranju vlasti.

Ruski ambasador u BiH razgovarao je danas i sa članom predsejdništva BiH Nebojšom Radmanovićem o bilateralnim odnosima BiH i Rusije i aktuelnoj politicckoj situaciji u BiH i regionu. Tokom razgovora konstatovan je rast u privrednoj razmjeni dvije zemlje, veća ruska ulaganja u privredu RS i pojačana kulturna saradnja.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE