• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatska omladina "lajkuje" Pavelića

Profil poglavara NDH Ante Pavelića na društvenoj mreži "fejsbuk" privukao je pažnju hrvatske mladeži.

 Hrvatska omladina "lajkuje" Pavelića Izvor: MONDO

Profil pod imenom zloglasnog vođe ustaškog pokreta iz Drugog svjetskog rata i poglavara Nezavisne Države Hrvatske (NDH) Ante Pavelića na društvenoj mreži "fejsbuk" privukao je pažnju mladih, posebno u BiH i Hrvatskoj, piše "Dnevni avaz".

Pavelićevi "prijatelji" na "fejsbuku" su Mladež HDZ-a Livno i HSP Busovača, "Hrvatski ratnik", "Hrvatski domoljub", "Hrvatski anđeo", Hrvatski nacionalni front Pag", pa čak i jedan od učenika srednje škole u Pločama.

Uz biografske podatke Pavelića, koji je rođen na Bradini kod Konjica, na profilu se objavljuju videoisječci pod nazivom "Dva velikana: Jure Francetić i Rafael Boban", "Crna legija - 1943", fotografije Ante Pavelića i drugi sadržaji.

Udruženje "Front" pozvalo je predstavnike HDZ-a BiH i njihovog podmlatka da se javno izjasne da li su sljedbenici i da li podržavaju ideologiju sluge nacizma Ante Pavelića, koga inače javno podržavaju na društvenom sajtu "fejsbuk".

"Podrška nacizmu i svim zločinima koji su u ime nacizma, a pod vođstvom Pavelića počinjeni, jasan je dokaz da se HDZ BiH i njihov podmladak zalažu za afirmaciju nacističke ideologije u BiH, što je u suprotnosti sa Ustavom i važećim zakonima u BiH", navodi se u saopštenju "Fronta" - nevladine organizacije iz Tuzle koja okuplja građane, bez obzira na nacionalnu, vjersku, rasnu, polnu i stranačku pripadnost.

Udruženje je pozvalo i nadležne institucije da provedu istragu i pokrenu postupak protiv HDZ-a BiH zbog podrške nacističkoj ideologiji, čime ujedno vrše krivično djelo iniciranja međunacionalne mržnje i netrpeljivosti.

"Front" poručuje Hrvatima u BiH da se jasno odupru pokušaju HDZ-a BiH da ovim gestom sve Hrvate predstavi kao pripadnike ustaške ideologije i nacije koja podržava zločine počinjene pod režimom Ante Pavelića.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE