• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Bijeljini traže ostavke Srba u Institutu

Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca u Bijeljini zatražila ostavke od predstavnika srpskog naroda u Institutu za nestala lica BiH

 U Bijeljini traže ostavke Srba u Institutu Izvor: MONDO

Opštinska organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih lica Bijeljina zahtijeva da predstavnici srpskog naroda u Institutu za nestala lica BiH podnesu ostavke na svoje dužnosti, saopšteno je danas iz ove organizacije.

U saopštenju se navodi da je ova organizacija nezadovoljna rješavanjem problema identifikacije i pronalaženja posmrtnih ostataka srpskih žrtava i da ostavke treba da podnesu Milan Bogdanić, Milijana Bojić, Brano Dursun, Srpko Batinić, kao i članovi savjetodavnog Odbora Smilja Mitrović i Boro Peulić.

"Nijednim svojim gestom, a kamoli djelom, niste pokazali dosljednost da zastupate interese srpskog naroda i žrtava. Naprotiv stali ste na stranu i želju jedne političke stranke, to jeste SDA, koja je preko Instituta a uz vašu pomoć uspjela da ostvari svoj cilj da kroz vaš rad u procesu traženja i identifikacije posmrtnih ostataka prikaže da su u proteklom ratu žrtve samo Bošnjaci što je ortodoksna neistina", navodi se u saopštenju.

Organizacija poziva predstavnike srpskog naroda u Institutu da podnesu ostavke kako bi na taj način bio otvoren proces ozbiljnog i argumentovanog preispitivanja dosadašnjeg rada ovog Instituta.

Dopis sa zahtjevom za ostavke upućen je Institutu za nestala lica BiH, kao i svakom članu lično, rečeno je Srni u ovoj organizaciji.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE