• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CIK: Potvrđeni rezultati za Parlament BiH

Najviše mandata iz RS osvojio je SNSD - osam, slijede SDS sa četiri, dok su PDP i DNS osvojili po jedan mandat. Iz FBiH najviše mandata ide SDP-u - osam.

 CIK: Potvrđeni rezultati za Parlament BiH Izvor: MONDO

Prema potvrđenim rezultatima opštih izbora koje je danas objavila Centralna izborna komisija BiH SNSD je iz Republike Srpske u Predstavničkom domu Parlamentarne skuptine osvojio osam madnata, SDS četiri, dok su PDP i DNS osvojili po jedan mandat.

Direktne mandate dobili su kandidati SNSD-a Nikola Špirić, Lazar Prodanović, Milorad Živković, Dušanka Majkić, Milica Marković i Boško Tomić, dok su kompenzacione mandate osvojili Drago Kalabić i Slavko Jovičić.

Prema potvrđenim rezultatima CIK-a, dirkente mandate iz SDS-a dobili su Mladen Bosić, Darko Babalj i Borislav Bojić, dok je kompenzacioni mandat dobila Aleksandra Pandurević.

Vesna Spremo-Krstović osvojila je kompenzacioni mandat za PDP, a Petar Kunić dobio je kompenzacioni mandat DNS za Predstavnički dom.

Prema potvrđenim rezultatima CIK-a, na izborima za Paredstavnički dom Parlametnaren skupštine BiH iz Federacije BiH SDP je osvojio osam mandata, SDA sedam, SBB četiri, HDZ tri, Stranka za BiH dva, Hrvatska kolicija "HDZ 1990 - HSP" dva, DNZ BiH jedan, a jedan kompenzacioni mandat osvojila i Narodna stranka "Radom za boljitak".

Direktne mandate iz SDP-a dobili su Denis Bećirović, Zlatko Lagumdžija, Hamdija Lipovača, Mirsad Mešić, Mirza Kušljagić i Nermina Zaimović-Uzunović, dok su kompenzacione osvojili Saša Magazinović i Danijela Martinović.

Poslaničke mandate iz SDA osvojili su Amir Fazlić, Šemsudin Mehmedović, Šefik Džaferović, Senad Šepić, Zijad Jagodić, Asim Sarajlić i Salko Sokolović.

Direktne mandate iz SBB BiH osvojili su Emir Kabil, Ismeta Dervoz i Adnan Bašić dok je kompenzacijski mandat dobio Mirsad Đugum.

Dragan Čović i Niko Lozančić osvojili su direktne poslaničke mandate za HDZ BiH, dok je kompenzacioni mandat dobio Mato Franjičević.

Prema potvrđenim rezultatima CIK-a, Beriz Belkić je osvojio direktni, a Azra Hadžiahmetović kompenzacioni mandat Stranke za BiH.

Direktni mandat za Hrvatsku koaliciju "HDZ 1990 - HSP" osvojio je Božo Ljubić, dok je kompenzacioni mandat osvojio Zvonko Jurišić.

Prema potvrđenim rezultatima, koje je danas objavio CIK, Nermin Purić iz DNZ-a osvojio direktni, dok je kompenzacioni mandat dobio i Mladen Ivanković Lijanović iz Narodne stranke "Radom za boljitak".

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE