• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povećano interesovanje za pasoše

U većini centara javne bezbjednosti u Republici Srpskoj (RS) povećan je broj zahtjeva za izdavanje biometrijskih pasoša.

 Povećano interesovanje za pasoše Izvor: MONDO

Do povećanog interesovanja za nove putne isprave je došlo jer se 8. novembra očekuje konačna odluka o liberalizaciji viznog režima.

Kada bude donesena konačna odluka o viznoj liberalizaciji, stanovnici BiH moći će bez viza da putuju u zemlje šengen zone samo sa biometrijskim pasošem.

U CJB Banjaluka navode da je od 1. januara do 31. septembra izdati 48 737 putnih isprava, dok su u istom periodu prošle godine izdata 34 004 pasoša, piše "Glas Srpske".

U CJB Doboj su od 1. januara do 31. septembra na lokacijama za izdavanje ličnih dokumenata izdate ukupno 16 893 putne isprave, što je 32,8 odsto više nego u istom periodu prethodne godine.

U CJB Istočno Sarajevo naveli su da kod njih nije primjetno značajnije povećanje broja zahtjeva za izdavanje biometrijskih pasoša.

Ambasadori zemalja članica EU raspravljaće danas o viznoj liberalizaciji za BiH i Albaniju, a očekuje se da će odluka biti pozitivna, te da će građani ovih zemalja od 15. decembra moći putovati bez viza, saznaju "Nezavisne novine".

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE