• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završne riječi u slučaju "Boska"

Babić, Gašpar i Vrančić terete se da su tokom 2004.i 2005. godine prodali 15 poslovnih prostora u prizemlju 'Boske'.

 Završne riječi u slučaju "Boska" Izvor: MONDO

Specijalni tužilac RS Živana Bajić rekla je u završnoj riječi na suđenju optuženima u slučaju 'Boska', da je tokom sudskog postupka u potpunosti dokazala da su optuženi svjesno kršili propise i zloupotrebom službenog položaja i nesvjesnim poslovanjem oštetili robnu kuću koja je bila preduzeće od strateškog značaja za RS.

Bajićeva je navela da su svjedoci Tužilaštva i mnogobrojni materijalni dokazi na nesumnjiv način potvrdili da je optuženi bivši direktor 'Boske' Vladislav Babić zloupotrijebio službeni položaj kad je kao odgovorna osoba nezakonito sa SDS zaključio ugovor o prodaji poslovnog prostora 'Boske' u ulici 'Nikole Tesle'.

Ovaj prostor, to jest stan od 100 kvadrata Babić je prodao SDS za oko 84.000 KM, iako je vrijednost poslovnog prostora bila duplo veća, pa je 'Bosku' oštetio za 84.969 KM", rekla je Bajićeva.

Ona je naglasila da je Tužilaštvo dokazalo i da su bivši potpredsjednik Vlade RS i ministar trgovine i turizma Boris Gašpar i njegov nekadašnji pomoćnik Braco Vrančić, počinili krivično djelo nesavjesnog poslovanja, jer su zajedno sa Babićem svjesno kršili propise i omogućili prodaju dijela poslovnih prostora 'Boske'.

Babić, Gašpar i Vrančić terete se da su tokom 2004.i 2005. godine prodali 15 poslovnih prostora u prizemlju 'Boske' i tako promijenili vlasničku strukturu ove robne kuće, koju su oštetili za blizu milion i po KM. Odbrana optuženih jednoglasna je da njihovi klijenti nisu krivi ni po jednoj tački optužnice.
(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE