• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaljuljao se Balkan! Opet!

Nakon serije zemljotresa u centralnoj Srbiji seizmološki aparati BiH i Hrvatske zabilježili potrese u Sarajevu, Motaru i Zagrebu!

 Zaljuljao se Balkan! Opet! Izvor: MONDO

Zemljotres u Mostaru registrovan je u 16.29 časova, a epicentar je bio 16 km jugoistočno od Mostara, odnosno sedam kilometara istočno od Blagaja, jačine 3.4 stepena Rihterove skale.

Federalni hidrometeorološki zavod javlja je da je u 15:27 sati zabilježen potres jačine 3,3 stepena po Rihteru 14 kilometara od Sarajeva.

Informacija o materijalnoj šteti, kao ni o eventualno povrijeđenim osobama još uvijek nema. Uznemireni građani uputili su brojne pozive u Centar kako bi saznali da li je riječ o zemljotresu i koje je jačine.

Zagreb je u srijedu pogodio zemljotres jačine 3,2 stepena Rihterove skale, potvrđeno iz hrvatskog Državnog centra 112. Zemljotres je registrovan u 16.09 časova sa epicentrom jugozapadno od Zagreba, kod Klinča Sela i još nema informacija o eventualnoj materijalnoj šteti, javljaju hrvatski mediji.

Dežurni operater Centra 112 rekao je da još nema zvanične potvrde o zemljotresu, ali da se očekuje uskoro. Uznemireni građani uputili su brojne pozive u Centar kako bi saznali da li je riječ o zemljotresu i koje je jačine.

Upravnik Hrvatske seizmološke službe Vlado Kuk jutros je rekao da je za očekivati da će se u Hrvatskoj događati i jači zemljotresi od onog koji je rano jutros pogodio okolinu Kraljeva u Srbiji.

Dežurni seizmolog u Banjaluci Slavica Štrbac kaže da građani BiH još uvijek nemaju razloga za brigu, ali da je određena doza opreza dobrodošla.

"Zemljotres je prirodna pojava, koju nije moguće predvidjeti, pa samim tim nije moguće preventivno djelovati. Važno je da ostanemo pribrani, mjesta za paniku nema, a ukoliko se zemljotres desi, najbolje da se sakrijete iza nekog čvrstog zaklona, štoka od vrata ili slično, i da mirno sačekate tih nekoliko minuta. U slučaju većih potresa, svako kretanje ili bježanje je besmisleno i stvara još veći rizik od povreda", kaže Slavica Štrbac za MONDO.

U zemljotresu jačine 5,4 stepena Rihterove skale, koji je jutros oko 2.00 časa pogodio okolinu Kraljeva, poginulo je dvoje ljudi, pedestak je povrijeđeno, a pričinjena je velika materijalna šteta.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE