• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Auto-mafija zapalila sobu s dokazima

Molotovljeve koktele na zgradu banjalučkog Osnovnog suda bacili članovi organizovane kriminalne grupe koji su se bavili krađom luksuznih vozila

 Auto-mafija zapalila sobu s dokazima Izvor: MONDO

Članovi organizovane kriminalne grupe, koja se bavila krađom luksuznih vozila, izazvali su požar u zgradi banjalučkog Osnovnog suda i zapalili sobu u kojoj je čuvano više stotina dokaza iz krivičnih predmeta, pišu "Nezavisne novine".

Izvor lista potvrdio je da su sinoć na zgradu banjalučkog Osnovnog suda Molotovljeve koktele bacili članovi auto-mafije, koju predvodi Milan Ćoso (41), označen kao "kradljivac broj jedan" luksuznih automobila na Balkanu i za kojim odranije traga banjalučka policija.

"Nezavisne" saznaju da je materijalna šteta milionska, da je vatrena stihija u nekoliko minuta "progutala" velike sume novca, odnosno jamčevine za optužene, municiju, bombe i naoružanje, ali i druge materijalne dokaze koji su tek trebalo da budu predmet sudskih vještačenja.

Vatrogasci su se sat vremena borili s vatrenom stihijom, ali i detonacijama koje je prouzrokovala vatra.

Banjalučki tužilac Snježana Petković izjavila je da se sumnja kako su požar u sobi za dokaze podmetnule najmanje dvije za sada nepoznate osobe, a u prilog tome su dvije šipke pronađene sa spoljne strane zgrade suda, te dva panja koja su pronađena ispod prozora sobe za čuvanje dokaza.

Predsjednik Osnovnog suda Milan Tegeltija zatražio je brzu akciju državnih institucija na što hitnijem hapšenju napadača na sud i dodao da su sefovi ipak sačuvali određene dokaze.

Jevto Janković, pravnik iz Banjaluke, smatra da su upravo međunarodne institucije i odgovorne za, kako je rekao, katastrofalno izvršenu reformu pravosuđa u BiH.

"Nikada, ponavljam nikada, se dokazi ne drže na jednom mjestu i to su osmislili tvorci nakaradne reforme pravosuđa u BiH", naveo je Janković, podsjetivši da su prije reforme napadi na sobe sa dokazima bili nezamislivi.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE