• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije imenovan glavni tužilac RS

Visoki sudski i tužilački savjet BiH nije imenovao glavnog tužioca RS, jer je predložen kandidat koji nije dobio potrebnu većinu glasova.

 Nije imenovan glavni tužilac RS Izvor: MONDO

Visoki sudski i tužilački savjet BiH (VSTS) nije imenovao glavnog tužioca Republičkog tužilaštva RS, jer je Podvijeće za Republiku Srpsku predložilo kandidata koji nije dobio potrebnu većinu glasova, potvrđeno je Srni iz VSTS-a.

"Kandidate koji nisu nosioci pravosudne funkcije u ovom tužilaštvu nije bilo moguće predložiti s obzirom da nije proširena sistematizacija i nisu odobrena finansijska sredstva", rekla je porptarol VSTS-a Marjana Popović.

Ona je dodala da će VSTS obaviti kontakte sa predstavnicima Ministarstva pravde RS i Vlade RS, kako bi ove dvije institucije dale saglasnost za proširenje sistematizacije i obezbjeđenje finansijskih sredstva za proširenu sistematizaciju.

Za poziciju glavnog tužioca u RS prijavilo se sedam kandidata, sa kojima su krajem septembra obavljeni razgovori.

Na ovu funkciju aplicirali su tužilac Okružnog tužilaštva u Doboju i potpredsjednik VSTS-a BiH Gorana Zlatković, zamjenici glavnog okružnog tužioca Banjaluka Vesna Antonić i Sead Žerić, okružni tužilac iz Prijedora Vukašin Kondić, sudija Okružnog suda Banjaluka Daniela Milovanović, zamjenik glavnog specijalnog tužioca RS Mahmut Švraka i republički tužilac Nenad Vranješ.

Funkciju glavnog republičkog tužioca do sada je obavljao Amor Bukvić, kojem je mandat istekao u aprilu prošle godine.

IMENOVANI NOSIOCI PRAVOSUDNIH FUNKCIJA

Visoki sudski i tužilački savjet BiH (VSTS) donio je odluke o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Republici Srpskoj (RS) i Federaciji BiH (FBiH) koji će stupiti na funkciju 1. decembra, saopšteno je iz VSTS-a.

Na poziciju sudija u Vrhovnom sudu RS imenovani su Edina Čupeljić i Dragomir Miljević, dok je na mjesto sudije u Višem privrednom sudu u Banjaluci imenovan Velimir Ninković.

Na poziciju sudije u Okružnom privrednom sudu u Banjaluci postavljen je Asmir Koričić, a na poziciju sudije u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini Božana Gužvić.

Dodatne sudije u Okružnom sudu u Banjaluci biće Mira Došenović i Tatjana Stupar, a tužilac u Okružnom tužilaštvu u Bijeljini Dževad Ćejvanović.

Na poziciju tužioca u Okružnom tužilaštvu u Doboju imenovan je Boško Sušić, a u Okružnom tužilaštvu u Doboju Nataša Božičković.

Za tužioca u Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu imenovan je Mirza Hukeljić, a za tužioca u Okružnom tužilaštvu u Banjaluci Goran Rakić.

Na poziciju tužioca u Specijalnom tužilaštvu Okružnog tužilaštva u Banjaluci imenovani su Sanja Zorić i Mladen Mitrović.

Na sjednici, koja je održana 3. i 4. novembra, izvršena su i imenovanja za pozicije u FBiH.

Na poziciju sudije u Opštinskom sudu u Sarajevu imenovane su Maja Pejić i Jasmina Ćosić, a Adnan Baručija na poziciju sudije u Opštinskom sudu u Zenici.

Željko Živković biće sudija u Opštinskom sudu u Orašju, dok će Josipa Koroušić istu funkciju obavljati u Opštinskom sudu u Širokom Brijegu.

Na poziciju Sudije u Opštinskom sudu u Konjicu biće Katarina Drmać.

Na poziciju tužioca u Kantonalnom tužilaštvu u Zenici imenovan je Adis Berbić, a u Kantonalnom tužilaštvu u Širokom Brijegu Gordan Škobić.

Pri donošenju odluke o imenovanju VSTV BiH uzeo je u obzir stručnost kandidata, radno iskustvo i radne rezultate, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnost da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obavlja dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje, odnos sa radnim kolegama, ponašanje van posla, profesionalnu nepristranost, ugled i iskustvo na rukovodećim poslovima.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE