• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slučaj "Mašović": CIK provjerava sukob inetresa

Amor Mašović, član Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH, još je pod lupom Centralne izborne komisije BiH.

 Slučaj "Mašović": CIK provjerava sukob inetresa Izvor: MONDO

Iako je Amor Mašović, član Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH, još pod lupom Centralne izborne komisije BiH, koja po nalogu Suda BiH provjerava postojanje sukoba interesa u ovom slučaju, njegovo ime objavljeno je u potvrđenim rezultatima opštih izbora za Skupštinu Kantona Sarajevo.

Prema rezultatima CIK BiH, Mašović je osvojio direktan mandat u Skupštini ovog kantona, kao nosilac liste, s 15 882 glasa, piše "Fokus".

"CIK provodi provjere po pitanju sukoba interesa i po pitanju nespojivosti funkcija. Provjere se odnose na pribavljanje potrebne dokumentacije, a o rezultatima ćemo moći govoriti onda kada postupak bude okončan", rekla je Maksida Pirić, portparol Komisije.

Boro Peulić, član Savjetodavnog odbora Instituta i potpredsjednik Organizacije zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske /RS/, podsjetio je da je CIK trebalo još prije četiri godine da oduzme mandat Mašoviću, kada je postao poslanik u federalnom parlamentu.

"Zakonom o nestalim licima BiH jasno je definisano da se političari ne mogu baviti traženjem nestalih, ali to ne važi za Mašovića. Prošlo je više od mjesec dana otkako je Sud naložio CIK da ponovi postupak i još uvijek ništa nema, što nam ne ulijeva optimizam", rekao je Peulić.

On je naglasio da je u BiH sve moguće, pa tako i postojanje dvostrukih aršina za konstitutivne narode, jer da je umjesto Mašovića u pitanju neki Srbin, odavno bi sve bilo riješeno.

Potpredsjednik Saveza logoraša RS Nikola Ristić rekao je da se traženjem nestalih određuje i karakter rata u BiH i da Mašovića dobro štiti SDA, jer imajući vlast u svojim rukama, može da radi šta hoće i da manipuliše podacima i žrtvama.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE