• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zahtjev za trećim entitetom logičan"

Predsjednik hrvatskog Helsinškog odbora i politički analitičar iz Zagreba Žarko Puhovski ocijenio je logičnim zahtjev hrvatskih stranaka za formiranje trećeg entiteta u BiH, iako mu se ne dopadaju orijentacije koje stoje iza tog zahtjeva.

 "Zahtjev za trećim entitetom logičan" Izvor: MONDO

"Za BiH bi, i to će doći, ali ne uskoro, bilo mnogo logičnije i zdravije da bude podijeljena u jedan broj kantona - pet, 10, 15 i da ima dva doma parlamenta, jedan kao dom naroda, a drugi kao građana i da se odrede ingerencije među njima", rekao je Puhovski za sutrašnje izdanje "Glasa Srpske".

Puhovski je izbor kandidata SDP-a BiH Željka Komšića za hrvatskog člana predsjedništva BiH ocijenio kao manipulaciju Dejtonskim sporazumom.

"Imamo taj čudan model po kome su etničke pripadnosti preuzete kao političke. Zato je jaka ovakva manipulacija. Izlaz je u tome, a što nije dobro po mom sudu, da se svi prijavljuju po etničkoj pripadnosti i tako glasaju. Međutim, dogodilo se da je Komšić dobio apsolutno najviše glasova, više od onih koji su birani na bošnjačkim listama. A to, s obzirom na poznavanje činjenice o broju Hrvata u BiH, realno nije moguće", rekao je Puhovski.

Govoreći o posjeti predsjednika Srbije Borisa Tadića Hrvatskoj i njegovo izvinjenje, Puhovski je rekao da to vidi kao završetak faze verbalnog rješavanja problema.

"Sada je pitanje hoće li se u praksi uspjeti nešto napraviti da ta izvinjenja dobiju realno značenje", rekao je Puhovski.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE