• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radojičić: SDP spalio mostove ka SNSD-u

Potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić izjavio je da je SDP svojim ponašanjem u protekle tri godine spalio sve mostove prema SNSD-u.

 Radojičić: SDP spalio mostove ka SNSD-u Izvor: MONDO

"Nema mjesta u svijetu na kojem nisu agitovali protiv SNSD-a i nema organizacije u socijaldemokratskoj porodici, u kojoj smo i jedni i drugi, u kojoj nas SDP nije pokušao blokirati ili stvoriti animozitet prema nama", rekao je Radojičić za sarajevsko "Oslobođenje".

Prema njegovim riječima, time su spaljeni mostovi, a sada je došlo faktičko stanje da i jedni i drugi imaju najviše glasova i da sutra, prekosutra, moraju sjesti i razgovarati.

Govoreći o stvaranju vladajuće većine na nivou BiH, Radojičić je konstatovao da nema mnogo mogućnosti.

"Jedna varijanta je da se uspije postići programska koalicija, a to je gotovo nemoguće, jer je raspon razmišljanja stranaka iz Sarajeva i Banjaluke veoma različit, a druga varijanta da se formira Savjet ministra i neka parlamentarna većina jeste da se kaže vlast moraju formirati oni koji su dobili na izborima najviše mjesta", rekao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, minimalna platforma o kojoj bi se mogla postići saglasnost bila bi primjena presude Evropskog suda za ljudska prava u slučaju "Sejdić i Finci", određena evropska pitanja, popis stanovništva i ispunjavanje uslova pet plus dva za gašenje OHR-a.

"Ako se oko toga bude uspjela postići saglasnost, to bi bio krupan korak. Ukoliko se, međutim, krene agresivno kao što je to 4. oktobra učinio SDP, kada je sebe proglasio pobjednikom izbora i kazao da će se vlast praviti na njihovoj platformi od pet politika, onda od toga neće biti ništa", poručio je Radojičić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE