• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Kučan ne može da spasi BiH

"Za nas Srbe je Kučan je čovjek koji je zajedno sa Miloševićem i Tuđmanom radio na razbijanju bivše Jugoslavije", izjavio Dodik.

 Dodik: Kučan ne može da spasi BiH Izvor: MONDO

Premijer RS Milorad Dodik izjavio je da će bivši predsjednik Slovenije Milan Kučan, a sada specijalni izvjestilac vlade te zemlje za Bosnu i Hercegovinu, teško moći da pomogne u spašavanju "Male Jugoslavije" - uprkos poznavanju prilika u BiH.

"Kučan je nesumnjivo tvorac slovenačke države, ali za nas Srbe je i čovjek koji je zajedno sa Miloševićem i Tuđmanom radio na razbijanju bivše Jugoslavije, i uprkoš poznavanju prilika teško će moći da pomogne u spasavanju 'Male Jugoslavije'" rekao je Dodik sinoć na slovenačkoj komercijalnoj Pop televiziji.

Prema njegovim riječima, Bosni i Hercegovini ne treba nikakav specijalni izaslanik, već konsenzus o ključnim pitanjima mora da nađe sama.

"Mislim da je ponovo riječ o solo akciji predsjednika slovenačke vlade", rekao je u istoj emisiji stručnjak za balkanska pitanja sa Instituta za bliskoistočne i balkanske studije (Ifimes) Zijad Bećirović. On je takođe ocijenio da "akcija nije ni u skladu sa
smjernicama slovenačke spoljne politike prema Zapadnom Balkanu".

Pop televizija je prenijela i saopštenje ureda predsjednika Slovenije Danila Tirka u kojem se navodi da predsjednik pozdravlja imenovanje Kučana za specijalnog izvestioca vlade i premijera Slovenije za Bosnu i Hercegovinu.

"Ideja nije nova", navodi se u tom saopštenju, "a sada je odgovarajuće vrijeme za novi napor da se pomogne BiH na njenom putu u Evropsku uniju".

Prema navodima Pop televizije, bivši predsjednik Slovenije Milan Kučan će narednih dana imati dodatne konsultacije sa slovenačkim premijerom o svojoj ulozi i djelovanju.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE